De ce si cum sa consumi ceai de Hibiscus

De ce si cum sa consumi ceai de Hibiscus

Hibiscusul se cultiva in Romania mai mult pentru aspectul sau, fiind considerat o planta ornamentala. Putini stiu, insa, ca aceasta superba floare are si proprietati extraordinare pentru sanatate.

Ceaiul de hibiscus

- trateaza afectiuni digestive si renale, ajuta la ameliorarea tensiunii, lupta impotriva diabetului si impotriva colesterolului rau.

- combate oboseala cronica si stresul.

- florile de hibiscus sunt un remediu impotriva alcoolismului, deoarece reduc absorbtia de alcool in organism.

- amestecat cu macese, dar si cu alte fructe de padure, hibiscusul constituie un produs natural benefic si un aliment hranitor formidabil.

Cum sa prepari ceaiul de hibiscus

- pune o lingurita de planta uscata intr-o cana de apa fierbinte.

- lasa amestecul la infuzat pentru 5 minute, strecoara-l si consuma-l.

- bea 2-3 cani pe zi pentru un efect garantat.

Macerarea la rece

- ai nevoie de 2 lingurite de pulbere si 250 ml apa.

- pune pulberea in apa si lasa amestecul la macerat vreme de 8 ore.

- filtreaza amestecul si consuma-l , adaugand lamaie si miere.

- consuma 3 cani pe zi, pentru 3 luni. Dupa aceasta perioada, e suficienta o singura cana pe zi, de dimineata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Migrenele sunt frecvente in societatea omului modern. Stres, suprasolicitare, griji peste griji, stari de nervozitate si insomnii....
Ayurveda este cel mai vechi sistem de medicina din lume. Provine din textele sacre ale Vedelor (c....
Ghimbirul are proprietati terapeutice extraordinare, datorate nenumaratelor substante nutritive pe care le contine(minerale, proteine, vitamine, uleiuri esentiale...