Ce diferenta de varsta trebuie sa fie intre frati?

Ce diferenta de varsta trebuie sa fie intre frati?

Pentru ca relatiile dintre frati si parinti sa fie cat mai armonioase si pentru ca micutii sa nu riste sa fie autisti, intre frati trebuie sa existe o diferenta de varsta de cel putin doi ani.

Daca diferenta de varsta este mai mica de doi ani, de regula copilul mai mare va fi neglijat in favoarea mezinului care are nevoie de mai multa atentie. Pe de alta parte, mamele care raman insarcinate in decurs de un an de la ultima nastere risca sa aiba un copil autist.

Din aceste motive, parintii care vor sa isi mareasca familia trebuie sa astepte ca mama sa se refaca complet dupa nastere, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic inainte sa conceapa un alt copil.

La aceasta concluzie au ajuns expertii americani care au facut cercetari pe 5000 de perechi de frati. In cadrul studiului, s-a ajuns la concluzia ca micutii care aveau cu cel putin doi ani mai mult decat fratiorii lor au obtinut rezultate mai bune la matematica si la lectura, comparativ cu ceilalti copii testati.

Diferenta de varsta de minim doi ani intre frati este primordiala, avand in vedere ca primii ani de viata sunt definitorii in dezvoltarea unui copil.

Alaturi de diferenta de varsta, dezvoltarea copiilor este influentata si de finante. Astfel, in familiile avute, unde parintii nu au timp sa se ocupe direct de educatia urmasilor, copiii sunt frecvent lasati in grija educatorilor, bonelor etc.,  dar in familiile sarace, unde parintii sunt nevoiti sa lucreze, iar copiii raman singuri acasa, acestia din urma prezinta carente in educatie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu e usor sa fii parinte, dar sa fii un parinte intelept este, cu siguranta, una dintre...
Studiile au aratat ca implicarea parintilor in educatia copilului este esentiala pentru evolutia pozitiva a acestuia. Cand...
Relatia parinte-copil nu e usor de gestionat, indiferent cat de pedagog si autodidact ar fi parintele. Uneori,...