Cum sa-ti ajuti copilul sa duca un stil de viata activ

Cum sa-ti ajuti copilul sa duca un stil de viata activ

Intr-o lume dominata de tehnologie, in care petrecem din ce in ce mai mult timp acasa, in fata televizorului si a calculatorului, atat adultii, cat si copiii sunt in general destul de sedentari.

Iata cum va puteti ajuta copilul sa duca un stil de viata activ:

Oferiti-i un exemplu demn de urmat. Incercati sa fiti cat mai activi si sa va implicati copilul in activitati nu neaparat foarte solicitante, cum ar fi o plimbare sau un proiect de lucru manual care sa va ajute sa scapati de sedentarism.

Incercati sa va intelegeti copilul. Este posibil ca acesta sa nu doreasca sa fie activ sau sa practice vreun sport, din cauza neincrederii in sine sau de frica ca ar putea fi luat peste picior de catre alti copii.

Purtati o conversatie cu copilul si incercati sa gasiti cauza problemei, inainte de a incerca s-o rezolvati.

Tineti cont de doleantele copilului si nu puneti propriile dorinte in prim plan. Niciodata sa nu fortati un copil sa faca ceva impotriva vointei sale, doar pentru ca sunteti de parere ca acel lucru ar fi benefic pentru el, deoarece acest lucru va avea un efect negativ asupra sa sau il va determina sa-si pastreze obiceiurile sedentare. Tineti cont de pasiunile copilului, atunci cand incercati sa-l convingeti sa faca mai multa miscare sau sa practice vreun sport. Numai in acest mod, copilul va intelege ca miscarea este benefica pentru propria sanatate si ca nu este doar un lucru pe care trebuie sa-l faca ca sa-si multumeasca parintii.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O mare parte din populatie se confrunta cu problema kilogramelor in plus si multi oameni incearca diferite...
Scaderile mari in greutate sunt posibile doar in cazul persoanelor extrem de supraponderale si greutatea optima atinsa...
Arterele sunt vase de sange care transporta sangele incarcat cu oxigen de la inima la diferite tesuturi...