Cum sa-ti educi copilul sa fie multumit de propriul aspect fizic

Cum sa-ti educi copilul sa fie multumit de propriul aspect fizic

Este foarte important ca parintii sa ofere exemple pozitive copiilor, de timpuriu, pentru ca acestia sa-si dezvolte de mici o imagine de sine pozitiva. Iata cum va puteti educa copilul sa fie multumit de propriul aspect fizic.

Fiti un model demn de urmat, deoarece copiii imita comportamentul parintilor. Asadar, puneti accent pe o alimentatia sanatoasa, faceti miscare si dati dovada de o atitudine pozitiva fata de propriul corp, iar daca incercati sa scapati de kilogramele in plus, nu o faceti in mod obsesiv, in fata copilului, bombardandu-l cu frustrarile voastre. In schimb, invatati-va copilul cat de importanta este sanatatea fizica si psihica.

Evitati comentariile negative cu privire la corpul copilului. Daca va faceti griji in legatura cu forma fizica a acestuia, inscrieti-l la un curs de gimnastica, arte martiale sau sport sau plimbati-va zilnic impreuna, pentru a face miscare.

Faceti-i copilului complimente, laudandu-i zambetul, ochii, simtul umorului, optimismul, perseverenta, sinceritatea etc. Puneti accent pe trasaturile legate de personalitate si construiti-i copilului o stima de sine puternica.

Insuflati-i copilului faptul ca aspectul fizic nu este atat de important ca si sufletul si personalitatea unei persoane.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate...
Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode...
Banii sunt cel mai important mijloc de trai pentru omul modern. Ei trebuie sa ramana, insa, doar...