Afla cum se face glazura marmorata

Afla cum se face glazura marmorata

Glazura marmorata se obtine din doua glazuri contrastante la culoare cum ar fi glazura alba de zahar si glazura de ciocolata.

Ingrediente:

- glazura alba de zahar

- glazura alba de ciocolata sau cacao.

Mod de pregatire:

1

Se imbraca tortul cu o glazura alba de zahar. Intre timp avem pregatit la indemana o glazura de ciocolata, de cafea sau oricare alta, de culoare inchisa.

2

Inainte ca prima sa se fi uscat facem cu glazura de culoare inchisa, pe care am pus-o intr-un cornet de hartie, dungi subtiri paralele, ca la 2-3 cm distanta Intre ele.

3

Cu varful unui cutit tragem alte dungi perpendiculare pe cele dintai, la 4 cm distanta unele de altele, cutitul abia sa intre in glazura.

4

Intre acestea din urma tragem alte dungi care sa porneasca in sens opus celor din urma cu varful cutitului amestecand usor culoarea liniilor inchise, astfel incat pe fondul alb sa se obtine un efect marmorat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O glazura simpla, fara coloranti folosita la imbracarea torturilor si prajiturilor este glazura alba de albus. Ingrediente: ...
Daca vrei sa imbraci tortul intr-o glazura mai consistenta, poti alege pentru aceasta operatiune glazura de ciocolata...
O glazura de ciocolata la minut pentru torturi este glazura de ciocolata fara foc. Ingrediente: 100 grame...