Crema de banane poate fi consumata ca atare sau pe post de umplutura la sandwich-uri. In combinatie cu zaharul, banana coapta este trasformata in crema de tort ori folosita ca materie prima de baza la realizarea checurilor.
Cea mai simpla crema de banane se realizeaza dintr-o banana coapta, suc de lamaie proaspat stors si scortisoara praf ori betisoare.
Pentru untul de arahide imbogatit cu aroma de banane ai nevoie de o banana coapta, unt de arahide, o lingura de zahar si cateva stafide.
Pentru mixul de banane cu avocado se foloseste jumatate cana de banane, ½ cana de avocado bine copt si o lingura de suc de lamaie proaspat stors.
Ca reteta generala, crema de banane se foloseste in mai multe retete, dar cel mai simplu mod de a obtine un mix simplu si gustos este urmatorul:
1
Se paseaza banana
2
Se amesteca cu suc de lamaie
3
Se adauga optional o lingurita de scortisoara
4
Se serveste pe paine sau se adauga acest mix la diverse umpluturi si prajituri, cum ar fi checul.
Pont: Sucul de lamaie se adauga la banana, mar sau avocado ca sa incetineasca procesul de innegrire al fructelor.
Pofta buna!