Reteta: Glazura alba de albus

Reteta: Glazura alba de albus

O glazura simpla, fara coloranti folosita la imbracarea torturilor si prajiturilor este glazura alba de albus.

Ingrediente:

un albus,
4 linguri de zahar pudra,
zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1

Se freaca cu o lingura curata de lemn (nu se bate cu telul), un albus cu zahar pisat, trecut printr-o sita foarte fina, adaugat cu incetul (cantitatea de zahar variaza dupa marimea albusului).

2

Se freaca viguros si continuu pana se face o pasta uniforma, potrivit de groasa.

3

Se adauga cateva picaturi de lamaie. 

4

In acest din urma caz, se adauga ceva mai mult zahar si se toarna cu un cornet de hartie umplut pe trei sferturi.

5

Se taie o deschizatura foarte mica la varf si se plimba cornetul deasupra tortului, strangandu-l usor cu mana ca sa iasa un fir egal de glazura.

6

Se fac diferite linii si figuri.

Glazura alba de albus se intrebuinteaza la glasat tortul si la decoratiuni.

Etichete: glazura, glazura alba, albus

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Glazura marmorata se obtine din doua glazuri contrastante la culoare cum ar fi glazura alba de zahar...
O glazura fara coloranti, usor de obtinut acasa este glazura de zahar ars. Ingrediente:50 grame zahar, 2...
O glazura la minut fara foc, folosita la imbracarea produselor de cofetarie este glazura de cafea cu...