Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Orezul cu lapte se pregateste la masa de seara si se obtine similar cu grisul cu lapte.
Orezul cu lapte se pregateste la masa de seara si se obtine similar cu grisul cu lapte.
Ingrediente reteta orez cu lapte:
- 4 cesti lapte,
- o ceasca orez,
- vanilie,
- un praf de sare,
- 3 linguri zahar,
- scortisoara,
- optional, coaja rasa de lamaie sau portocala.
Mod de preparare orez cu lapte:
Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert Intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert).
Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund.
Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare.
Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor.
In ultimul minut de fierbere se poate adauga si razatura de lamaie sau portocala.
Se scoate vanilia si se rastoarna orezul intr-o compotiera.
Mod de servire orez cu lapte:
Se serveste cald sau rece, simplu, cu scortisoara pisata sau cu dulceata de visine.
Citeste si:
>> Orez cu lapte si fructe preparat in forma la cuptor
>> Cum sa prepari SUTLAC(Sütlaç) - orez cu lapte in varianta turceasca
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.