Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Gustul aromat al cafelei face din aceasta budinca sa fie o reteta dulce foarte apreciata. Iata ce pasi trebuie sa urmezi ca sa obtii in final un desert delicios.
Gustul aromat al cafelei face din aceasta budinca sa fie o reteta dulce foarte apreciata. Iata ce pasi trebuie sa urmezi ca sa obtii in final un desert delicios.
Ingrediente:
- 200 grame miez de franzela,
- o ceasca cu cafea concentrata,
- 750 g unt proaspat,
- 6 galbenusuri,
- 150 grame zahar vanilat,
- unt pentru uns forma.
Pentru sos:
- 1/2 l lapte,
- 4 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- o lingurita fecula sau faina,
- vanilie.
Mod de preparare:
Se inmoaie miezul de franzela cu o ceasca de cafea concentrata, calda. Indata ce s-a inmuiat se trece prin sita.
Separat se freaca untul proaspat cu galbenusurile si cu zaharul vanilat.
Se amesteca cu painea trecuta prin sita si dupa gust si cu un pumn de migdale taiate marunt.
La urma se adauga si albusurile spuma.
Se unge bine cu unt o forma, se presara cu faina, se toarna compozitia si se fierbe o ora in baie de apa.
Se rastoarna si se serveste cu sos de vanilie.
Se fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula, sau In lipsa, faina.
Cand crema a crescut, se toarna incet laptele cald, amestecandu-se continuu.
Se pune totul la foc, fara sa mai fiarba, tinandu-se pana se mai ingroasa.
Budinca de cafea se serveste calda sau rece, dupa preferinte.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.