Cum sa faci BRIOSE de CRACIUN

Cum sa faci BRIOSE de CRACIUN

Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile. Preparatele din porc traditionale sunt aproape gata, asa ca trebuie sa ne gandeasca si la dulciuri.

Pe langa cozonacul traditional, poti pregati prajituri care mai de care mai interesante. Pentru un pic de inspiratie, iti prezentam, astazi, o reteta de briose numai bune pentru masa de Craciun.

Ingrediente aluat:

-3 oua;

-150 ml lapte;

-150 ml ulei;

- 150 g zahar;

-200 g faina;

un plic praf de copt;

o lingurita esenta de vanilie;

-coaja rasa de la jumate de portocala;

-100 g ciocolata alba.

Ingrediente crema:

- 250 g mascarpone;

- 2 linguri smantana grasa;

- 3 linguri zahar pudra;

- semintele de la o rodie.

Mod de preparare( aluat):

- separa albusurile de galbenusuri;

- bate  albusurile  spuma impreuna cu zaharul (le vom adauga mai tarziu);

- amesteca galbenusurile  bine cu o lingura, iar peste ele toarna laptele si uleiul, amestecand in continuare;

- adauga aromele: coaja de portocala si esenta de vanilie;

- peste amestecul de ingrediente lichide, cerne faina impreuna cu praful de copt si amesteca;

- adauga si albusurile batute spuma si omogenizeaza incet;

- incorporeaza  ciocolata alba, rupta bucatele, in aluatul format;

- aseaza in tava de briose foitele de copt, apoi toarna aluatul;

- baga tava in cuptorul preincins, la o temperatura medie;

Briosele se vor coace in aproximativ 20 de minute. Scoate-le, apoi, si lasa-le la racit, pe un platou.

Mod de preparare(crema):

- amesteca intr-un bol branza mascarpone cu zaharul pudra si mixeaza pentru cateva minute;

- adauga smantana, continuand mixarea pana obtii o crema fina;

- spala rodia, apoi desfa-o si scoate-i semintele intr-un castron.

Orneaza briosele cu crema si cu seminte rosii de rodie, apoi aseaza-le pe un platou.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca un cozonac pufos si gustos! Din multitudinea de...
Tortul de Craciun reprezinta o delicatese pentru orice roman. Indiferent ce tip de hrana preferi in mod...
In perioada sarbatorilor de iarna, icrele reprezinta un aperitiv excelent. Sunt gustoase, satioase si usor de preparat....