Ingrediente:
- un kilogram de pere;
- 150 grame de orez;
- 100 grame de zahar pentru pere;
- 100 grame de zahar pentru orez;
- 150 grame de nuci maruntite;
- 50 grame de stafide;
- 100 grame de unt;
- un pliculet de zahar vanilat;
- o lingura de pesmet;
- esenta de rom.
Mod de preparare:
- spala perele si curata-le de coaja;
- pune perele la fiert impreuna cu zaharul. Lasa amestecul sa fiarba, pana cand zeama scade;
- alege orezul si spala-l;
- intr-un vas separat, fierbe fierbe orezul si indulceste-l cu zahar. Adauga pentru aroma esenta de rom si zahar vanilat;
- tapeteaza o tava cu hartie de copt, presara in tava pesmetul, apoi asaza un rand de orez, unul de pere si altul de nuci; Pune ultimul rand din orez si presara-l cu stafide;
- pune apoi untul deasupra si introdu tava la cuptor(200 grade);
Spor la treaba si pofta buna!