Cum sa faci coliva traditionala

Cum sa faci coliva traditionala

Coliva traditionala este preparata, in special, pentru ceremoniile inchinate celor trecuti in lumea celor drepti. Ea reprezinta trupul celui care a disparut dintre noi. semnificatia e religioasa: hrana principala a trupului o reprezinta graul.

Ingrediente:

- 500 g de arpacas;

- 350 g de zahar;

- 350 g de nuca;

- 6 pliculete de zahar vanilat;

- 5 lingurite de coaja de lamaie;

- 100 g de stafide;

- un pachet de zahar pudra pentru ornat.

Mod de preparare:

- spala arpacasul si pune-l in apa rece la fiert (fata de orez, pentru coliva e necesara de trei ori si jumatate mai multa apa decat arpacas).

- fierbe amestecul la foc foarte mic, circa o ora, pana ce bobul de arpacas crapa sau infloreste.

- cat fierbi arpacasul, alege nuca(pune deoparte cativa mieji pentru ornat).

- da nuca prin masina de tocat.

- adauga zaharul si un praf de sare si amesteca fara oprire, pentru a nu se lipi de fundul vasului.

- da amestecul deoparte si lasa-l sa se raceasca cu un prosop umezit deasupra.

- dimineata amesteca-l cu nuca, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafide.Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Coliva traditionala este preparata, in special, pentru ceremoniile inchinate celor trecuti in lumea celor drepti. Ea reprezinta...
Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma...
Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma...