Ingrediente pentru blat:
- 150 g zahar;
- 150 g margarina;
- 4 oua;
- 2 linguri cacao;
- 150 g faina;
- o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie;
- 2 plicuri zahar vanilat.
Ingrediente pentru crema 1:
- 250 g nuca macinata;
- 150 ml rom;
- 150 g zahar.
Ingrediente pentru crema 2:
- 4 oua;
- 6 linguri zahar;
- o lingura cacao;
- 200 g margarina.
Mod de preparare blat:
- freaca margarina cu zaharul, adauga galbenusurile, cacaua, albusurile batute spuma, bicarbonatul stins si faina.
- pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor la 180 de grade Celsius, circa 25 minute.
Mod de preparare crema 1:
- amesteca bine ingredientele si pune amestecul peste blatul rece.
Mod de preparare crema 2:
- pune intr-o cratita ouale amestecate cu zaharul si cacao si fierbe-le impreuna la foc mic pana se ingroasa ( pe bain-marie).
- apoi, ia de pe foc, lasa la racit, dupa care amesteca cu margarina frecata spuma.
- intinde peste crema de nuca, iar deasupra rade ciocolata amaruie.
Pofta buna!