Cum sa faci prajitura TOSCA

Cum sa faci prajitura TOSCA

Prajitura Tosca se face relativ usor, chiar daca, in aparenta, pare dificil de preparat. E un desert excelent in orice moment al zilei si are un aspect minunat.

Ingrediente pentru blat:

- 4 albusuri de la oua foarte mari;

- 120 g de zahar;

- 60 g de faina;

- 30 g de fulgi de nuca de cocos;

- 5 g de mac;

- un praf de sare.

Ingrediente pentru crema:

- 4 galbenusuri de la oua foarte mari;

- 150 ml de lapte;

- 60 g de faina;

- 10 g de pudra de portocale;

- 200 g de smantana lichida;

- 4/5 grame de esenta de rom;

- 7 g de gelatina granule;

- 25 ml de apa rece.

Ingrediente pentru decor:

- biscuiti cu cafea;

- pudra de roscove;

- ciocolata amaruie.

Mod de preparare blat:

- mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare.

- adauga zaharul in doua randuri si mixeaza pana cand spuma formata este ferma si lucioasa.

- amesteca fulgii de nuca de cocos si cu macul cu faina si inglobeaza-le in spuma de albusuri in doua-trei transe, cu ajutorul unei spatule, prin miscari circulare.

- toarna compozitia intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade, timp de 25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

- scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a pune crema deasupra.

Mod de preparare crema:

- amesteca bine laptele cu faina si cu pudra de portocale,intr-un vas. Atentie sa nu faci cocoloase!

- amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se dechid la culoare si isi tripleaza volumul. Adauga mixul de lapte si faina in galbenusuri si omogenizeaza.

- pune compozitia intr-un vas cu fund dublu pe care il vei pune la foc mic. Amesteca continuu pana cand se ingroasa.

- strecoara crema printr-o sita si las-o sa se raceasca complet. Adauga esenta de rom si amesteca bine. Ce nu a trecut prin sita este pudra de portocale mai maricica.

- hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute, o dizolvi pe bain-marie.

- mixeaza smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata, apoi inglobeaz-o impreuna cu gelatina dizolvata in crema, cu ajutorul spatulei.

Asamblare:

- aseaza blatul pe un platou.

- toarna crema intr-un pos cu dui simplu, mare si pune-o deasupra in doua straturi.

- introdu in frigider pentru 5 minute.

- scoate de la frigider si spriteaza restul de crema, apoi introdu din nou in frigider, de data aceasta pentru 60-70 minute.

- pune din loc in loc biscuiti cu cafea si fasii de ciocolata, apoi pudreaza cu roscove.

Decor:

- topeste ciocolata si intinde-o pe o foaie de acetat sau pe o hartie de copt.

- las-o 5 minute asa, apoi treci pe deasupra ei cu o racleta cu dinti si apoi o rulezi cu grija si o introduci in frigider.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu branza si dovleac este atat de buna incat va fi savurata chiar si de cei...
Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce...
Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare....