Cum sa faci torta menjar blanc

Cum sa faci torta menjar blanc

Iti prezentam, astazi, o tarta in stil italian sa te lingi pe degete si altceva nu! Vorbim despre torta menjar blanc, o delicatese care are in compozitie, printre altele, crema de lamaie, unt si scortisoara.

Torta menjar blanc. Ingrediente pentru aluat:

- 350 grame de faina alba;

- 150 grame de glazura de zahar;

- 175 grame de unt, taiat cubulete;

- o lamaie necerata(doar coaja rasa fin);

- 2 oua batute;

- sare.

Torta menjar blanc. Ingrediente pentru umplutura:

- un litru de lapte integral;

- o pastaie de vanilie, taiata pe lungime;

- 2 betisoare de scortisoara;

- o lamaie necerata(doar coaja rasa fin);

- 6 galbenusuri;

- 150 grame de zahar tos;

- 100 grame de malai;

- albus pentru periaj.

Torta menjar blanc. Mod de preparare:

1. Aluatul se face manual sau cu mixerul. Amesteca faina si zaharul, impreuna cu un varf de sare, apoi freaca untul. Amesteca coaja de lamaie, apoi amesteca ouale pana cand obtii un aluat neted. Formeaza doua bile de aluat, una putin mai mare decat cealalta. infasoara bilele de aluat in folie alimentara si baga-le la frigider pentru cel putin o ora.

2. Umplutura se face intre timp. Pune laptele intr-o cratita si adauga pastaia de vanilie, betisoarele de scortisoara si coaja de lamaie. Adu amestecul la punctul de fierbere, apoi lasa-l la infuzat pana cand ajunge la temepratura camerei.

3. Bate galbenusurile de ou si zaharul tos impreuna intr-un vas rezistent la caldura pana cand creste bine volumul. Cerne malaiul si amesteca-l bine.

4. Reincalzeste laptele si muta-l intr-un alt vas. Clateste cratita in care a fost inititla. Acum, toarna laptele de la in altime, ca si cum l-ai strecura, peste amestecul de oua si zahar, amestecand constant. Muta amestecul iar in cratita.

5. Amesteca constant la foc mediu timp de 5 minute sau pana cand crema se ingroasa. Transfera amestecul intr-un castron si acopera-l bine cu folie alimentara. Se va raci pana cand vei fi gata sa sa coci tarta.

6. Preincalzeste cuptorul la 180 grade.

7. Intinde aluatul. Niveleaza-l bine. Baga-l la frigider pentru o jumatate de ora.

8. Intinde crema pe foaia de aluat. Ruleaza marginile aluatului pentru a inchide tarta.

9. Periaza tarta cu albus. Da tarta la copt pentru 40 minute. Las-o sa se raceasca inainte de a o servi.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci tarta cu mere. Reteta asta e deosebita

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ti-e pofta de ceva dulce? Ti-am pregatit o reteta speciala. Aceasta tarta de mere e delicioasa si...
Orice gospodina veritabila a preparat, macar o data, o tarta. In general, asociem acest tip de mancare...
Tarta cu coacaze negre reprezinta un desert minunat, numai bun pentru un inceput de primavara atat de...