Cuibul pasarilor. Ingrediente:
- 200 grame de faina de orez;
- 40 grame de amidon de porumb;
- 75 grame de zahar;
- o lingurita de sare;
- 8 grame de zahar vanilat (daca doresti);
- circa 165 ml de apa;
- ulei rafinat de floarea-soarelui, dupa gust.
Cuibul pasarilor. Mod de preparare:
- gaureste cu ajutorul unei tinte mai multe gauri intr-un capac de la o sticla de plastic;
- amesteca intr-un bol faina de orez, amidonul de porumb, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat;
- adauga apa treptat si amesteca folosind o spatula, pana cand obtii un aluat omogen;
- transfera aluatul in sticla de plastic;
- pune capacul gaurit sticlei;
- incinge uleiul(cat mai mult) intr-o tigaie, pana il aduci la 200 grade Celsius;
- raspandeste aluatul in uleiul incins, apasand incet pe sticla, pana vei obtine o turtita creata(grosimea sa fie de cam 3 milimetri);
- prajeste turtita pana se rumeste;
- impatureste turtita in 4 cu ajutorul spatulei;
- prajeste turtita in continuare pana se rumeneste peste tot;
- scoate turitita din tigaie pe o farfurie;
- fa la fel cu restul aluatului.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci gogosi cu branza de vaci. Dureaza o jumatate de ora