Cum sa prepari Cuibul pasarilor

Cum sa prepari Cuibul pasarilor

Vrei sa prepari ceva dulce rapid, delicios si crocant? Daca da, acest desert de origine orientala este ideal. Ne referim la desertul Cuiubul pasarilor.

Cuibul pasarilor. Ingrediente:

- 200 grame de faina de orez;

- 40 grame de amidon de porumb;

- 75 grame de zahar;

- o lingurita de sare;

- 8 grame de zahar vanilat (daca doresti);

- circa 165 ml de apa;

- ulei rafinat de floarea-soarelui, dupa gust.

Cuibul pasarilor. Mod de preparare:

- gaureste cu ajutorul unei tinte mai multe gauri intr-un capac de la o sticla de plastic;

- amesteca intr-un bol faina de orez, amidonul de porumb, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat;

- adauga apa treptat si amesteca folosind o spatula, pana cand obtii un aluat omogen;

- transfera aluatul in sticla de plastic;

- pune capacul gaurit sticlei;

- incinge uleiul(cat mai mult) intr-o tigaie, pana il aduci la 200 grade Celsius;

- raspandeste aluatul in uleiul incins, apasand incet pe sticla, pana vei obtine o turtita creata(grosimea sa fie de cam 3 milimetri);

- prajeste turtita pana se rumeste;

- impatureste turtita in 4 cu ajutorul spatulei;

- prajeste turtita in continuare pana se rumeneste peste tot;

- scoate turitita din tigaie pe o farfurie;

- fa la fel cu restul aluatului.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci gogosi cu branza de vaci. Dureaza o jumatate de ora

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Piureul de dovleac de casa este o baza delicioasa pentru placinta cu dovleac, prajituri si multe alte...
Iti place sa prepari prajituri? Daca da, aceasta crema de ciocolata este pentru tine! O poti pregati...
Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre...