Ingrediente:
- 2 pere tari cu codite;
- 3 pahare cu apa;
- un pahar de zahar;
- o jumatate de pahar cu miere de albine;
- o lamaie;
- un baton de scortisoara;
- 6 cuisoare;
- aluat pentru foietaj.
Mod de preparare:
- pune apa, mierea de albine si zaharul intr-o cratita si fierbe amestecul pentru cateva minute
- adauga batonul de scortisoara si cuisoarele, cand zaharul este gata topit,
- curata perele de coaja, dar nu le rupe coditele.
- adauga perele si zeama de lamaie in cratita si lasa amestecul sa fiarba la foc potrivit timp de 25 minute.
- scoate perele pe o farfurie si lasa-le sa se raceasca putin.
- intre timp, porneste cuptorul si pregateste foietajul pe care il vei taia juvite subtirele.
- imbraca perele in foietaj, pregateste o tava pentru copt pe care ai tapetat-o cu hartie de copt, asaza perele pe tava si da-le la cuptor 20 minute sa se rumeneasca putin.
- sosul in care ai fiert perele a fost lasat la foc mic pe aragaz sa mai scada putin.
- asaza cate o para intr-o farfurie adanca in care vei turna si putin sos.
Spor la treaba si pofta buna!