Nu e clara diferenta dintre serbet si sorbet, daca o exista una. Unii specialisti spun ca un sorbet e facut doar din suc, apa si uneori alcool. Cand adaugam si lapte ar deveni serbet. Altii spun ca e sorbet si daca are lapte. Sigur, in magazine regasim si varianta de serbet care nu e deloc rece si nici nu seamana cu inghetata, fiind un produs pe baza de zahar, mult zahar.
Ei, gata cu atata confuzie! Cert e ca , azi, iti prezentam o reteta simpla de SORBET:
Ingrediente:
- o cana de suc 100% natural(la alegere);
- 2 cani de gheata;
- o cana sare;
- o cana de apa.
Mod de preparare:
1. Toarna sucul intr-o punguta ermetica si trage-i fermoarul(preferabil e sa racesti putin sucul inainte de folosire);
2. Intr-o alta punga ermetica mai mare, toarna 2 cani de gheata;
3. Peste gheata adauga o cana de apa si una de sare;
4. Pune punga cu suc(fara sa o deschizi) in interiorul pungii mari;
5. Ermetizeaza punga mare si agit-o vreme de 5 minute. Ca sa nu iti inghete palmele, dar si pentru a nu topi gheata foloseste manusi de bucatarie;
6. Scoate punga cu suc, desfa-o si...gata sorbetul! Pune minunatia intr-un castron si savureaza gustul alaturi de cei dragi. Nu ezita sa incerci diverse sucuri naturale!