Ingrediente (4 portii)
Pentru blat:
- 240 ml de ciocolata semi-indulcita, maruntita;
- 180 ml de lapte degresat;
- 120 g de faina;
- 1 lingurita de praf de copt;
- 30 ml de ulei vegetal.
Pentru umplutura:
- 60 g de amestec instant de budinca Oreo;
- 120 ml lapte degresat rece
Inainte de preparare:
- preincalziti cuptorul la 176 Celsius.
- ungeti cu ulei si tapetati cu faina forme ceramice individuale pentru copt.
Mod de preparare a budincii:
- turnati laptele si amestecul instant de budinca intr-un bol.
- mixati cele doua ingrediente pana obtineti o budinca fina si omogena.
- acoperiti bolul cu o folie de plastic.
- puneti budinca la rece timp de 5 minute, pentru a se intari.
Asamblarea si coacerea prajiturii:
- puneti laptele si ciocolata maruntita intr-un recipient special pentru cuptorul cu microunde.
- introduceti recipientul in cuptorul cu micounde, timp de 1 minut, amestecand ocazional, pentru ca ciocolata sa se topeasca uniform.
- intr-un bol separat amestecati faina, praful de copt si uleiul.
- turnati ciocolata topita si amestecati, pentru a omogeniza compozitia.
- umpleti pe jumatate formele ceramice individuale pentru copt.
- adaugati doua lingurite de budinca Oreo in centrul fiecarei prajituri.
- umpleti fiecare forma pentru copt cu compozitia de prajitura si introduceti-le la cuptor.
- coaceti prajiturile vulcan timp de 17-18 minute, pana cand acestea se ridica putin si se intaresc.
- scoateti prajiturile din cuptor si lasati-le la racit.
- acoperiti fiecare forma de copt cu o farfurie si intoaceti prajitura pe aceasta.
Sugestie de servire: Presarati biscuiti Oreo maruntiti sau turnati sos de ciocolata peste prajituri.
Pofta buna!