Cum se prepara melcii cu scortisoara

 Cum se prepara melcii cu scortisoara

Melcii cu scortisoara sunt niste produse de patiserie delicioase, foarte usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Ingrediente ( pentru 8 portii)

Pentru aluat:
• 1 cana de lapte
• ⅔ cana de zahar
• 1½ linguri de drojdie uscata
• ½ cana de unt nesarat, moale + 6 linguri de unt topit
• 2 oua mari
• ½ lingurita de sare
• 4½ cani de faina
• 2 lingurite de scortisoara macinata

Pentru umplutura:
• ½ cana de zahar
• ¾ cana de faina
• 2  linguri de lapte praf degresat
• ¼ lingurita de sare
• ¼ cana de unt nesarat, taiat bucatele
• 1 lingurita de esenta de vanilie
• ½ cana de bombonele din zahar decorative

Pentru glazura:
• 1 cana de zahar praf
• 3 linguri de smantana dulce integrala
• 1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare:

1

Incalziti laptele la foc mic, intr-o cratita, timp de 5-7 minute, pana cand ajunge la 35 de grade Celsius.

2

Puneti laptele, zaharul si drojdia intr-un mixer si amestecati-le bine. Acoperiti bolul cu un prosop si lasati compozitia sa se odihneasca 5-10 minute, pana cand drojdia se transforma in spuma si prezinta bule.

3

Adaugati ouale, untul si sarea in compozitie si amestecati-le bine, cu ajutorul unei spatule, pentru a le omogeniza.

4

Adaugati faina si amestecati ingredientele cu mixerul (6-12 minute), pana cand se formeaza un aluat moale.

5

Puneti aluatul pe un blat de lucru, presarat cu faina si framantati-l timp de 2 minute cu mainile, pentru a-l face mai maleabil.

6

Formati, apoi, o bila de aluat si puneti-o intr-un bol uns cu unt. Acoperiti aluatul cu un prosop si lasati-l sa dospeasca timp de 1-2 ore.

7

Puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si intindeti-l cu ajutorul unui facalet, dandu-i forma dreptunghiulara, de aproximativ 25 x 60cm. Nivelati aluatul si indreptatiu marginile.

8

Pentru a face umplutura puneti zaharul, laptele praf, sarea si faina intr-un robot de bucatarie si amestecati-le timp de 10 secunde. Adaugati apoi untul si mai amestecati 10 secunde. La final, adaugati esenta de vanilie si bombonelele decorative si mai amestecati 10 secunde. Turnati compozitia intr-un bol mic.

9

Pentru a forma melcii, intindeti 6 linguri de unt topit pe suprafata aluatualui intins, presarand apoi scortisoara si umplutura.

10

Rulati strans aluatul si taiati-l in 15 felii. Puneti melcii cu scortisoara pe o tava si acoperiti-i cu o folie de celofan, lasandu-i sa dospeasca timp de 2 ore, pana devin pufosi.

11

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie cerata.

12

Puneti melcii cu scortisoara in tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti-i cu folie de aluminiu, pentru a nu se rumeni prea repede, apoi dati-i la cuptor timp de 25 de minute, pana devin aramii.

13

Puneti melcii cu scortisoara la racit, pe o tava separata.

14

Pentru a face glazura, amestecati zaharul praf, smantana integrala si esenta de vanilie intr-un bol mic, pana obtineti o pasta subtire si omogena.

15

Intindeti glazura pe melcii cu scortisoara, cu ajutorul unei lingurite si serviti-i cu un pahar de lapte rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a obtine melci prajiti in aluat este nevoie de pricepere si rabdare in bucatarie. Inainte de...
Melcii sunt niste moluste care, desi nu arata apetisant, sunt comestibili si se prepara in diverse feluri...
Din categoria molustelor, alaturi de scoici, foarte apreciati sunt si melcii, atat pentru gust, cat si pentru...