Din fericire, inghetata se poate prepara si in casa. E mult mai sanatoasa si nici nu se prepara greu! Iti prezentam, azi, o reteta pe care o vei repeta, intotdeauna, cu placere:
Ingrediente(o portie):
- o cana de lapte de cocos (200 ml);
- 4 linguri de amidon de porumb;
- un castronel de caise(piersici, cirese, visine,) fara samburi;
Mod de preparare:
- amesteca 100 de ml de Iapte(jumatate din cantitate) cu amidonul, pana cand vei obtine un amestec compact;
- restul de lapte pune-l la foc mic intr-un ibric;
- cand laptele incepe sa fiarba, adauga amestecul preparat inainte peste laptele care fierbe;
- amesteca incontinuu pana se ingroasa;
- ia ibricul de pe foc si muta amestecul intr-un bol;
- adauga caisele maruntite(dupa racire), amesteca bine si baga inghetata la congelator;
- in circa o ora, va fi gata pentru a-ti incanta papilele gustative!
Spor la treaba si pofta buna!