Cum sa faci inghetata in casa. Simplu si fara chimicale

Cum sa faci inghetata in casa. Simplu si fara chimicale

Inghetata este un deliciu de la care putini oameni se pot abtine, chiar si in sezonul rece. Aromele diverse si culorile transforma inghetata intr-un produs greu de refuzat. Din pacate, inghetata din comert, contine destule substante chimice, care pot provoca rau organismului uman. Lesne de inteles ca un consum in exces nu e deloc de dorit.

Din fericire, inghetata se poate prepara si in casa. E mult mai sanatoasa si nici nu se prepara greu! Iti prezentam, azi, o reteta pe care o vei repeta, intotdeauna, cu placere:

Ingrediente(o portie):

- o cana de lapte de cocos (200 ml);

- 4 linguri de amidon de porumb;

- un castronel de caise(piersici, cirese, visine,) fara samburi;

Mod de preparare:

- amesteca 100 de ml de Iapte(jumatate din cantitate) cu amidonul, pana cand vei obtine un amestec compact;

- restul de lapte pune-l la foc mic intr-un ibric;

- cand laptele incepe sa fiarba, adauga amestecul preparat inainte peste laptele care fierbe;

- amesteca incontinuu pana se ingroasa;

- ia ibricul de pe foc si muta amestecul intr-un bol;

- adauga caisele maruntite(dupa racire), amesteca bine si baga inghetata la congelator;

- in circa o ora, va fi gata pentru a-ti incanta papilele gustative!

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inghetata din avocado cu fistic este foarte usor de facut, are un gust fresh, bogat si racoritor....
Inghetata pe bat cu pepene verde, limeta si tequila este un rasfat racoritor, pentru adulti, in zilele...
Casata cu crema este o reteta racoroasa pentru primavara. Ingrediente: - 6 oua, - 250 grame zahar,...