Cum sa faci portocale albastre. Ai nevoie de:
- o portocala;
- 3 plicuri de gelatina pentru fiebere/glazura transparenta pentru tort;
- 3 linguri de zahar/miere;
- o lingura de sare de lamaie;
- o jumatate de lingura de colorant alimentar albastru.
Cum sa faci portocale albastre. Ce trebuie sa faci:
- taie portocala pe jumatate, pe latime;
- scoate miezul din ambele jumatati, folosind presiunea cu degetele intre coaja si miez. Atentie sa nu distrugi coaja. Ai nevoie de ea intacta!
- umple cu apa la refuz fiecare jumatate de portocala golita de miez;
- apa masurata astfel toarn-o intr-o cratita;
- adauga gelatina in vas si amesteca. Vei obtine o substanta ce seamana cu laptele;
- adauga colorantul in cratita si amesteca bine. Nu pune prea mult colorant, deoarece acesta se va innegri prin fierbere;
- adauga zaharul/mierea si amesteca pana se dizolva;
- adauga sarea de lamaie si amesteca;
- pune amestecul pe aragaz la foc mediu;
- amesteca in timpul fierberii pana vei obtine un lichid de culoare albastra. E momentul sa opresti focul!
- toarna jeleul lichid, imediat ce l-ai luat de pe foc, in jumatatile de portocala. Atentie! Foloseste manusi pentru a nu te opari!
- introdu jumatatile de portocala la frigider pentru circa 2 ore si gata! Portocalele albastre sunt numai bune de servit!