Cum sa va mariti puterea de concentrare atunci cand invatati?

Cum sa va mariti puterea de concentrare atunci cand invatati?

Unii oameni au probleme atunci cand invata, deoarece nu pot sa se concentreze asupra unei sarcini de lucru timp indelungat.

Exista, insa, unele metode prin care puteti sa lasati la o parte distragerile si sa va concentrati pe deplin, asupra a ceea ce aveti de studiat.

1

Gasiti un mediu potrivit pentru studiu. In general este bine sa eliminati distragerile pe cat posibil in timp ce invatati.

- Gasiti o incapere linistita, cum ar fi o camera privata.

- Inchideti toate aparatele elctronice de care nu aveti nevoie, in special telefonul mobil si computerul ( daca nu aveti nevoie de el). Totodata incercati sa ascultati doar muzica fara versuri.

- Faceti ordine intre lucrurile necesare pentru a reduce stresul si pentru a va putea concentra mai bine.

- Daca sunteti inconjurati de persoane galagioase sau nu puteti sa va lasati gandurile la o parte, utilizati niste zgomote albe, pe care le puteti gasi pe anumite site-uri specializate.

2

Adunati-va materialele de studiu, cum ar fi notitele, manualele si toate foile. Daca folositi un computer, iesiti de pe mail si de pe messenger.

3

Luati o pauza de la subiecte, pentru a nu va plictisi. Schimbati subiectele, insa aveti grija sa nu le amestecati.

4

Gasiti o metoda eficienta de studiu. Unii oameni folosesc fise pentru memorare, dar exista o serie de alte metode eficiente pentru a invata. Puteti sa va inventati singur o metoda, care sa vi se potriveasca.

5

Folositi metoda SQ3R pentru citit:

- "Survey" vine de la rasfoirea cartii, pentru a citi titlurile, subtitlurile si orice altceva ar putea fi important.

- "Question" vine de la tranformarea tuturor titlurilor si subtitlurilor in intrebari de studiu, pentru a tine evidenta a ceea ce cititi, odata ajunsi la sfarsit de capitol sau de sectiune.

-  "Read" vine de la cititul in sine, pentru a gasi raspunsuri la intrebarile de studiu.

- "Recite" vine de la recitarea intrebarilor orale si incercarea de a raspunde la ele.

- "Review" vine de la cititul ulterior, pentru a va pastra acel lucru proaspat in memorie, cand aveti nevoie de el la scoala.

6

Daca vi se intampla sa nu intelegeti ceva, cautati acel lucru pe internet sau intr-o alta carte, pentru a va da seama despre ce este vorba.

7

Studiati temeinic dinainte. In loc sa incercati sa „ingrasati porcul in ajun” cu o seara inainte de un test, incepeti sa studiati dinainte, pentru a nu fi coplesiti de volumul de informatii.

Este bine intotdeauna sa aveti o atitudine hotarata. Nu lasati actiunile nepotrivite sa va stea in calea concentrarii, ci fiti hotarati sa terminati ceea ce ati inceput.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mentat este un supliment nutritiv herbomineral. Indicatii: Imbunatatirea deficientelor de memorie; cresterea atentiei si puterii de concentrare;...
O buna putere de concentrare este un lucru absolut necesar pentru elevi si angajati, deoarece ii face...
Iata cateva sfaturi utile, daca intampinati probleme de concentrare atunci cand invatati: 1. Creati un spatiu...