Trucuri pentru detectarea minciunilor

Trucuri pentru detectarea minciunilor

Chiar si cand mintim convingator, corpul nostru spune totul. Acest fenomen se intampla, de obicei, deoarece limbajul corporal este ignorat de catre un mincinos. Psihologii considera ca pentru a detecta mai usor o minciuna trebuie sa urmaresti cu atentie limbajul corpului.

Unii oameni sunt mai mincinosi ca altii si nu exista niciun element universal prin intermediul caruia sa se poata dovedi cu o siguranta absoluta ca o persoana minte. Exista, din fericire, anumite semne carora trebuie sa le acorzi atentie. Iti vei da seama mai usor daca ai in preajma un mincinos. Iata ce trebuie sa faci:

1. Urmareste pauzele. Vorbim despre unul dintre cele mai frecvente indicii vocale ce deconspira un mincinos. Daca o persoana face pauze lungi sau are multe pauze in timp ce vorbeste, cel mai probabil minte. De ce foloseste aceste pauze? Pentru a se gandi cum sa prepare minciuna. De asemenea, fii atent/a la ticuri verbale de genul ah, uhh, vreau sa spun, stii ce zic? Si ele sunt folosite frecvent de mincinosi.

2. Fii atent/a la durata emotiilor. De obicei, emotiile reale dureaza 5 secunde. Daca cineva exprima emotia mai mult de atat, cel mai probabil este vorba despre un sentiment fals.

3. Urmareste sincronizarea. Oamenii de stiinta au aflat ca emotiile vin intotdeauna primele, urmate de cuvinte. Daca o persoana spune mai intai Sunt suparat si abia apoi apare si expresia faciala, atunci e vorba despre o falsa traire, deci despre o minciuna.

4. Verifica sinceritatea emotiilor. Emotia exista doar daca se schimba intreaga expresie a fetei. De exemplu, daca o persoana zambeste pe bune, nu doar buzele i se misca - ridurile ar trebui sa apara langa ochi, iar sprancenele vor cobori automat. Acelasi lucru se intampla in cazul oricarei emotii.

5. Fii atent/a la repetitii. Repetarea anumitor expresii poate fi dovada ca persoana din fata ta minte. Daca el/ ea repeta in mod constant ceva, poate insemna ca incearca sa se convinga pe sine, dar si pe tine ca ce spune un adevar. In realitate, e o inventie mai mica sau mai mare.

6. Urmareste daca raspunde cu aceleasi cuvinte/expresii care au fost utilizate in cadrul intrebarii. Alegerea cuvintelor spune, de asemenea, multe. Daca o persoana foloseste aceleasi cuvinte din interiorul intrebarii puse de tine, inseamna ca nu se simte suficient de confortabil si incearca sa se lipeasca de ceea ce ai spus, deoarece se teme sa spuna prea mult sau sa dezvaluie altceva. Repetarea intrebarii inainte de a raspunde este, la randu-i, un semn rau - este ceea ce fac multi mincinosi pentru a castiga timp. Apoi, urmeaza inventarea raspunsului.

7. Vezi daca isi acopera fata/gura. Acest gest este destul de comun printre mincinosi. E un act greu de controlat, o reactie psihologica. Asadar, daca persoana de langa tine isi tot acopera fata, gandeste-te ca s-ar putea sa iti ascunda ceva.

Citeste si: Cum sa recunosti un mincinos compulsiv

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Crezi ca minti convingator? Daca o faci, probabil ca da. Corpul tau, insa, nu poate tine ritmul...
Omul cat traieste invata! E o vorba din popor, care se potriveste la scara larga. Din pacate,...
O relatie sanatoasa este bazata pe 5 elemente esentiale: iubire, respect, sinceritate, viata sexuala activa si comunicare....