Minciuna

Lista articolelor despre minciuna pe AflaCum.ro

Articole despre minciuna

Citeste cele mai noi articole despre minciuna publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre minciuna, pe AflaCum.ro!

Nimeni nu doreste sa aiba in preajma persoane false, mincinoase. Dar cum facem selectia? Cum ne ferim de cei care mint? In primul rand, ne bazam pe fapte. Dupa o perioada in preajma unui astfel de om, minciuna va rasufla, ca doar are picioare scurte, nu!? Sigur, putem evita contactul prelungit cu un mincinos, folosindu-ne intuitia. Cu cat intuitia are mai multa acuratete, cu atat vei elimina mai rapid mincinosii din jur.

De ce mint oamenii:

1. Pentru protectie(personala sau a oamenilor importanti)

Minciuna patologica(compulsiva) reprezinta o forma complexa a minciunii si se poate manifesta pe tot parcursul vietii unui individ. Exagerarea invaluita in persuasiune este principalul semn ca ai fata un mincinos compulsiv. Scopul unui astfel de individ nu este deloc concret, minciunile neurmarind vreun beneficiu.

Minciuna compulsiva(patologica) este declansata de o placere pe care persoana in cauza nu o constientizeaza, o placere bolnavicioasa. Iata cum poti depista un mincinos patologic:

1. Manipularea sa, o arta. Un astfel de individ nu greseste cand vine vorba de mintit. Reuseste chiar sa isi faca tactici psihologice prin care incearca sa te controleze, in asa fel incat sa il crezi pe cuvant. Nu are niciodata remuscari, deoarece nu il intereseaza sa constientizeze o posibila greseala personala. Fugi de o astfel de persoana!

Minciuna e blamata de toata lumea, insa e folosita de multi oameni. Acest paradox are si o latura fireasca. O persoana care minte pentru a proteja sau pentru a se proteja, poate avea anumite circumstante atenuante. In schimb, minciunile spuse din placere sau pentru a face rau, nu au nicio scuza.

Oamenii de stiinta au studiat si vor mai studia mecanismele care declanseaza minciuna. In astrologie, chiar s-a alcatuit un top al mincinosilor in functie de zodie. Sa vedem care este acesta si daca ti se pare relevant. Descrierea vinovatilor este aleatorie :)

GEMENI - mint, in general, pentru protectia personala. Urasc conflictele si una dintre solutiile de scapare este evitarea adevarului. Mint mult si prost. O minciunica spusa de acest nativ i se citeste pe chip. Zambetul complice si privirea in pamant il deconspira cu usurinta.

O relatie sanatoasa este bazata pe 5 elemente esentiale: iubire, respect, sinceritate, viata sexuala activa si comunicare. Atunci cand unul dintre aceste aspecte, scade in intensitate sau , mai rau, dispare, relatia e pe cale sa se destrame.

Sinceritatea este o caracteristica fara de care relatia nu poate fi durabila. In cadrul cuplului, minciuna are poate cele mai scurte picioare. Cu toate astea, exista momente cand esti nevoita(ne vom referi strict la femei) sa minti pentru a-ti proteja partenerul si relatia. Iata cateva minciuni pe care aproape orice femeie le-a folosit macar o data in viata in relatia cu iubitul(sotul):

1. Marimea e normala/ A ta e cea mai mare/ Esti cel mai bun. Trei minciunele pe care reprezentantele sexului frumos le spun atunci cand simt nevoia sa isi motiveze partenerii, sa le hraneasca orgoliul masculin. Ai grija, daca spui ceva de genul, trebuie sa te comporti, in timpul actului, pe masura. Apatia dupa o asemenea declaratie ii va da de inteles iubitului ca l-ai mintit...frumos.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.