Sondaj. Cum s-au simtit romanii in 2020, pe timp de pandemie

Sondaj. Cum s-au simtit romanii in 2020, pe timp de pandemie

Pandemia de cornavirus a dat peste cap intreaga lume!Romania nu face, din pacate, exceptie. Nivelurile de anxietate, tristete, frustrare, singuratate au crescut ingrijorator in aceasta perioada dificila. Cel putin asta indica un studiu derulat in cadrul programului COH-FIT.

Ce au facut romanii in timpul liber. Din cauza Covid 19, cel care a creat instabilitate economica pe intreaqga planeta, multi romani au fost disponibilizati. Unii, mai norocosi, si-au pastrat job-urile, trecand la lucrul de acasa. Oricum ar fi, timpul liber a fost in 2020 mult mai mult decat in anii trecuti. Iata ce au facut compatriotii nostri in aceasta perioada zbuciumata:

- urmarirea mass-media. Dintre persoanele participante la studiu, 68% au declarat ca s-au informat frecvent cu privire la noul coronavirus din surse online;

- metode de alungare a stresului. Tot prin intermediul acestui studiu, s-a descoperit ca romanii au incercat sa isi caute noi hobb-uri, s-au plmbat in natura, au facut mai mult sport, mai mult sex si chiar s-au ocupat mai mult de animalele de companie

- femeile au fost mai concentrate pe hobby-uri, exercitii fizice , mers pe jos si utilizare de internet;

- barbatii au gasit refugiu in jocuri video, intimitate, activitate sexuala. Comparativ cu femeiele, reprezentantii sexului tare nu au fost atat de activi pe internet.

Studiul a fost realizat pe circa 2000 persoane, cu varsta cuprinsa intre 28 si 50 ani. Datele au fost analizate de specialisti ai unui un consortiu format din Institutul de Psihiatrie Socola, Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa” Iasi, Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie si Universitatea Transilvania.

Ce accentueaza stresul. In vremuri pandemice, depresia si alte tulburari psiho-afective sunt amplificate de factori ca: saracia, lipsa/ pierderea unui loc de munca, evenimente triste din viata, se mai arata in studiu.

Citeste si: Covid 19. Ce contine vaccinul de la Pfizer

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Covid 19 a dat intregul Mapamond peste cap! Vietile noastre, asa cum le stiam, nu mai exista....
Pandemia Covid 19 continua sa ne dea mari batai de cap, chiar daca s-a inceput campania de...
Omul modern s-a obisnuit, in ultimii ani, cu platformele de streaming, cele care ofera filme de lungmetraj,...