Revelion 2021. Ce restrictii au impus autoritatile

Revelion 2021. Ce restrictii au impus autoritatile
Revelion 2021. Ce restrictii au impus autoritatile

Pandemia Covid 19 continua sa ne dea mari batai de cap, chiar daca s-a inceput campania de vaccinare! Nici de Revelion situatia nu putea fi diferita! Iata lista scurta a restrictiilor impuse de autoritati pentru noaptea dintre ani!

Revelion 2021. Restrictii cauzate de pandemia Covid 19:

- romanii nu avoie sa paraseasca locuinta dupa ora 23.00;

- artificiile periculoase, interzise! Persoanele care vor fi depistate in fata locuintei(pe spatiul public) ca efectueaza operatiuni cu articole pirotehnice risca amenzi mari sau dosar penal. Potrivit art. 37 din Legea nr. 126/1995  privind regimul materiilor explozive republicata, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda!

- petrecerile private sunt interzise! Se va intampla, cel putin in teorie. In practica, daca faci putin research pe internet, ai sa gasesti o multime de petreceri organizate intre prieteni. Spre exemplu, o locuinta destinata petrecerii, la care pot participa 20 persoane, se inchiriaza cu aproximtiv 5000 lei;

- oameni legii pot da amenzi pentru deranjarea ordinii publice. Cei care incalca legea pot fi amendati cu sume ce variaza intre 500 si 2500 lei. De asemenea, proprietarii imobilelor unde vor avea loc petreceri private pot fi amendati cu 10 000 lei!

- petrecere doar in familie. Doritorii pot inchiria, in schimb, o locuinta destinata petrecerii Revelionului doar intre membrii unei familii! Exista astfel de cabane in zonele montane si nu numai! In aceste zone, nu exista spatii comune, iar interactiunea cu alti turisti este exclusa.

- petrecerile in restaurante, interzise! Restaurantele vor fi deschise(in zone cu sub 1,5 cazuri de covid la mia de locuitori) la interior, cu o capacitate de 50%. In zonele cu incidenta intre 1,5 si 3 cazuri, localurile vor functiona la o capacitate de 30 procente. 

- nu mai mult de 6 persoane la masa! Cei care aleg sa se afle de Revelion intr-un restaurant trebuie sa stie ca vor sta maximum 6 la o masa, cu o distanta de 2 metri intre mese. Dansul nu este permis!

- oamenii se pot caza in hoteluri, insa petrecerile private nu vor fi permise!

- masca ramane obligatorie si in noaptea de Revelion.

Citeste si: Covid 19. Ce contine vaccinul de la Pfizer

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...