Cum sa-ti protejezi picioarele daca porti pantofi cu toc

 Cum sa-ti protejezi picioarele daca porti pantofi cu toc

Purtatul partofilor cu toc, timp indelungat, poate modifica pozitia gleznelor, poate afecta sanatatea picioarelor si a coloanei vertebrale, poate altera stabilitatea musculaturii, nepermitand distribuirea greutatii pe toata talpa si modificand foarte mult forma naturala a picioarelor. 

Iata cum puteti sa va protejati picioarele daca purtati pantofi cu toc:

1. Cum afecteaza pantofii cu toc genunchii si cum puteti preveni acest lucru:

Pantofii cu toc provoasca o presiune foarte mare in partea interioare a genunchilor, cu 30% mai multa decat daca purtati pantofi obisnuiti, fapt ce poate cauza osteoartrita. Pentru a preveni aparitia acestei boli sau a altor afectiuni la nivelul genunchilor puteti face urmatoarele exercitii:

- Intindeti-va pe burta, tineti gleznele incordate, sprijinindu-va pe degetele de la picioare, care trebuie sa fie intr-o linie cu calcaiele. Indreptati usor picioarele si incordati rotulele. Tineti pozitia timp de 10 secunde si repetati exercitiul de 5 pana la 20 de ori pe zi.

- Intindeti-va pe spate si indoiti genunchii, lansand greutatea picioarelor pe calcaie. Incordati abdomenul si ridicati bazinul, fara a va forta prea mult spatele. Din aceasta pozitie, incepeti sa indepartati incet genunchii si incordati muschii fesieri. Pastrati aceasta pozitie timp de 20 secunde si repetati exercitiul zilnic, de 5 pana la 15 ori, dezvoltandu-va treptat rezistenta.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Se spune ca femeile sunt mai complexate decat barbatii. Poate doar la nivel declarativ! In realitate, are...
Daca v-ati plictisit sa purtati pantofi cu toc obisnuiti, in culori neutre, iata cum puteti da stralucire...
Ai cumparat o pereche de pantofi, dar ti-ai dat seama casa ca te strang ingrozitor? Pantofii preferati...