Cum sa te comporti in sala de sport. 8 exemple de ASA NU!

Cum sa te comporti in sala de sport. 8 exemple de ASA NU!

Daca ai fost, macar o data, la sala de gimnastica, cu siguranta ai vazut unele personaje care dau dovada de o proasta crestere; acei oameni care se comporta inadecvat, stricandu-ti momentele de relaxare.

Pentru a nu pica in acelasi pacat, iti prezentam, astazi, un set de 8 reguli comportamentale pe care sa le aplici in sala de sport:

1. Echipament transpirat. E firesc sa transpiri in timpul exercitiilor, insa asta nu inseamna ca alte persoane trebuie sa se bucure de sudoarea ta. Nu uita sa stergi aparatul cu un prosop, dupa ce termini exercitiile! Majoritatea sunt acoperite cu piele, iar transpiratia nu va disparea, daca nu o stergi!

2. Echipament ocupat fara rost. Unii se urca pe un echipament si ii uita Dumnezeu acolo! Scriu mesaje pe telefon, verifica mailurile, fac selfie-uri si chiar atipesc! Nu face niciodata asa ceva! Daca nu lucrezi, lasa locul altcuiva! E vorba de bun-simt elementar!

3. Convorbiri telefonice zgomotoase si muzica prea tare in casti. Sigur ai intalnit personajul acele enervant, care vorbeste tare la telefon, astfel incat toata lumea sa afle detalii din viata sa. A, da, sa nu uitam! Nu doar comportamentul asta irita peste masura, ci si cel al individului care asculta muzica in casti la maximum. Vrei, nu vrei, esti obligat sa asculti piesele sale favorite. Nu te comporta astfel! O sa deranjezi in jur!

4. Aparatul confiscat. Unii nu cunosc decenta. Asa ca li se pare firesc sa stea doua ore pe banda de alergat, sa zicem. E anormal sa faci asta, mai ales daca vezi ca exista oameni care asteapta sa foloseasca respectivul aparat.

5. Dezordine. Greutati imprastiate peste tot. Pune intotdeauna greutatile la locul lor, dupa ce ai terminat exercitiile. Lasandu-le pe podea, altii s-ar putea impiedica si chiar rani!

6. Presiuni asupra celui care face exercitii. E nepoliticos sa stai mult timp pe un aparat, dar la fel de inadecvat este sa stai in coasta celui care face exercitii, transmitandu-i cu privirea mesajul Grabeste-te! Indicat e sa astepti cu politete, chiar daca cel dinaintea ta nu e chiar un om care sa respecte normele etice.

7. Intarziere. Nu intarzia la sala! Nu conteaza daca e vorba despre un antrenament de grup sau de o sesiune personala. Daca nu ajungi la timp, il vei deranja pe toti(instructor si ceilalti membri ai clasei). Se intampla sa ajungi, totusi, cu intarziere? Ai macar grija sa intrerupi cat mai putin exercitiile.

8. Vestiarul, baie personala. Nu te plimba gol-pusca prin vestiarul salii de fitness. Unii oameni sunt pudici, deci ii vei face sa se simta aiurea. De asemenea, nu te barbieri sau epila in vestiar, lasand spuma si par peste tot. Chiar si in baia personala e indicat sa lasi curat, d-apai intr-una privata!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista o multime de antrenamente de gimnastica care te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus...
Multe sporturi si exercitii fizice necesita o cantitate mare de aer, pentru a putea fi practicate cu...
Conform perceptiei generale un om nu mai poate creste in inaltime dupa ce trece de varsta adolescentei....