3 metode rapide de intarire a muschilor

3 metode rapide de intarire a muschilor

Intarirea musculaturii intregului corp implica exercitii fizice specifice, o alimentatie corespunzatoate si o buna stare de sanatate fizica si mentala.

Iata 3 metode rapide de intarire a muschilor:

1. Intarirea muschilor prin exercitii fizice

Incepeti cu exercitii de forta de baza, care va vor permite sa va intariti treptat musculatura intregului corp.

Faceti exercitii fizice de mare intensitate, in mod regulat, de 3-4 ori pe saptamana, cu antrenamente de 30-45 de minute, deoarece acestea stau la baza intaririi muschilor.

Ridicati greutatile repede, dar lasati-le jos incet.

Nu va fortati prea tare, faceti exercitii dupa puterile proprii.

Alternati grupele musculare, astfel ca de fiecare data cand va antrenati, sa lucrati doar o anumita grupa si nu toate de-odata. Incercati urmatorul tipar:

- La primul antrenament faceti exercitii pentru piept, tricepsi si bicepsi;
- La al doilea natrenament concentrati-va asupra picioarelor;
- La al treilea antrenament lucrati muschii abdominali si cei pectorali.

Nu faceti doar un anumit tip de exercitii, de fiecare data, deoarece nu veti progresa. Alternati mai multe tipuri de exercitii, pentru a va intari musculatura in mod treptat.

Odihniti-va intre antrenamente, deoarece corpul are nevoie de timp pentru a-si intari musculatura, fara sa arda prea multe calorii, facand alte activitati. Alergarea si exercitiile cardio pot impiedica intarirea rapida a muschilor.

2. Intarirea muschilor cu ajutorul alimentatiei

Consumati alimente bogate in calorii, care sa ofere organismului combustibilul necesar pentru intarirea rapida a musculaturii. Evitati alimentele bogate in zahar, faina alba, grasimi si aditivi, deoarece acestea contin multe calorii, care va vor face sa va ingrasati, nu sa va dezvoltati musculatura. Este indicat sa optati pentru alimente bogate in proteine, cum ar fi carnea de vita si de pui la cuptor, somonul, ouale si carnea de porc (evitati, insa bacon-ul, carnatii si alte alimente procesare), fructe si legume de orice fel, cereale integrale, precum fulgii de ovaz, grau integral si quinoa ( evitand produsele de patiserie si prajiturile), precum si leguminoase si nuci, cum ar fi fasolea, nucile, alunele si migdalele.

Mancati mai mult decat credeti ca va trebuie sau decat o faceti in mod obisnuit, deoarece organismul are nevoie de combustibil, pentru a construi masa musculara.

Mancati 5 mese pe zi. Nu asteptati ca stomacul sa se goleasca, deoarece trebuie sa va incarcati in mod constant organismul, in faza in care muschii de intaresc.

Hidratati-va in mod corespunzator. Este indicat sa beti cel putin 3 litri de lichide pe zi. Beti apa inainte de antrenamente si dupa acestea.

3. Intarirea muschilor prin repaos combinat cu exercitii specifice

Dormiti 8-9 ore pe noapte, pentru a va odihni in mod corespunzator si pentru a le da muschilor posibilitatea sa se intareasca.

Axati-va in exclusivitate pe exercitii care implica ridicarea greutatilor si evitati alergarea si exercitiile cardio, deoarece acestea va vor consuma energia si nu va vor permite sa va intariti musculatura in scurt timp.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mijlocul este format dintr-o serie complexa de muschi, care se intind de sub pectorali pana la pelvis,...
Durerile musculare se manifesta printr-o tensiune la nivelul picioarelor, bratelor sau a trunchiului, fiind cauzate de diferite...
Citeste prospectul medicamentului Asepta Akileine Sport Relax si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...