Cum sa asiguri buna functionare a unui computer?

Cum sa asiguri buna functionare a unui computer?

Un computer care functioneaza in parametri normali, atinge o viteza mai mare atat prin RAM cat si pe Internet, indiferent de configurare. Dar cum orice tip de sistem se degradeaza un timp, iata ce puteti face pentru a a sigura o buna functionare a computerului personal:

1

Software-ul si hard drive-ul:

- Stergeti toate lucrurile nefolositoare lasate in urma de browsere. Puteti folosi utilitatea Disk Cleanup, inclusa in sistemul Windows sau puteti descarca un program freeware cum ar fi CCleaner. In Linux puteti folosi Kleansweep sau Bleachbit. Cookies si cache lasate in urma de browsere pot ocupa inutil un spatiu de cativa gigabytes, asadar este absolut necesar sa le stergeti.

- Cautati si distrugeti programele spyware si/sau virusii de pe computerul personal. Exista nenumarate unelte folositoare in acest sens, cum ar fi Antivirusul AVG. Puteti obtine aceste unele, in mod legal, de pe site-ul Download.com.

- Faceti o defragmentare a hard drive-ului in fiecare luna, pentru a asigura buna functionare a computerului. Windows XP contine o utilitate, in acest sens, insa exista si o unealta numita Magical Defrag, care defragmenteaza in mod automat sistemul, in perioadele cand acesta nu functioneaza.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Setarea unei parole pe un computer cu sistem de operare Windows reprezinta un procedeu rapid si usor,...
Numarul utilizatorilor iTunes a crescut o data cu popularitatea iPod-urilor. Transferul, copierea si editarea fisierelor audio pe...
Placa video determina, in mare parte, numarul de culori si rezolutia monitorului unui computer. Iata cum se...