Cum sa cureti hardul calculatorului?

Cum sa cureti hardul  calculatorului?

Ai observat ca in ultimul timp calculatorul porneste foarte greu, se incarca greu, merge greu pe internet?

Solutia este de a curata hardul calculatorului. Daca vrei ca acesta sa mearga la fel de bine ca la inceput, trebuie sa te ocupi de curatarea periodica a hardului.

Exista mijloace ce te ajuta sa faci acest lucru singur si fara prea multa bataie de cap:

1

Mai intai asigura-te ca ai un backup al informatiilor. Cea mai simpla metoda este de a crea un punct de restaurare (restore point) cu care sa asiguri datele din calculator pentru  situatii neprevazute. Folosind optiunea Restore, te poti intoarce intr-un timp trecut al functionarii calculatorului, cand acesta nu avea modificari de sistem si mergea bine. Acest punct de restaurare se gaseste in All Programs, Accessories, System Tools si apoi System Restore.

2

Curata partitiile din computer folosind pentru inceput Disk Cleanup. Pentru asta trebuie sa mergi in Start, All Programs, Accessories, System Tools si apoi apesi pe Disk Cleanup. Comanda are rolul de a analiza fisierele din fiecare partitie aleasa de tine si specifica fisierele mai putin importante pentru functionarea sistemului. Folosind aceasta comanda poti face ceva spatiu in computer si implicit il poti ajuta sa ruleze mai repede.

3

Apoi foloseste Disk Defragmenter pentru  rearanjarea fisierelor de sistem astfel incat, la fiecare comanda, data-hardul va lucra mai eficient, mai rapid.

4

Pentru defragmentare apasa Start, All Programs, Accessories, System Tools (Instrumente de sistem), Disk Defragmenter (Defragmentare disc), Analyze , iar la sfarsit pe optiunea Defragmentare acum.

5

Mergi in Start, Control Panel, Add or Remove Program si aici ruleaza  o lista cu programele instalate in calculator. Verifica lista si sterge doar programele inutile pentru functionarea sistemului sau cele care nu-ti mai trebuiesc: un joc, un program trial de vazut filme etc. Programele se sterg prin simpla lor selectare, apoi se da click dreapta si se alege Remove.

6

Fa o scanare cu antivirusul.

7

Mentine Desktopul curat; nu tine multe fisiere pe desktop pentru ca astfel Windows-ul se va incarca greu. De preferat este sa muti fisierele in alta partitie sau sa le muti pe toate intr-un folder pe desktop.

8

Curata cosul de gunoi (Recycle Bin).

Aceste mijloace sunt menite sa creeze mai mult spatiu si mai multa eficacitate sistemului. Ca hardul sa functioneze bine, trebuie curatat din cand in cand.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe persoane isi desfasoara online cea mai mare parte a activitatilor zilnice, cumpara pe net, vand online,...
Este vital ca fiecare calculator sa aiba instalat cel putin un antivirus care sa-l protejeze de posibilele...
Este vital ca fiecare calculator sa aiba instalat cel putin un antivirus care sa-l protejeze de posibilele...