Cum sa prelungesti viata unei baterii de laptop

Cum sa prelungesti viata unei baterii de laptop

Laptopurile confera mobilitatea necesara in activitatile de zi cu zi si in munca de la serviciu, insa datorita folosirii frecvente si indelungate a bateriei, capacitatea acesteia scade in timp, mai ales daca este expusa la temperaturi ridicate.

Iata cum puteti prelungi viata unei baterii de laptop:

1

Deconectati laptopul de la sursa de curent si goliti complet bateria.

2

Impachetati bateria in ziar si puneti-o intr-o punga cu inchidere ermetica, pentru a impiedica contactul acesteia cu umezeala si implicit aparitia unui scurt circuit.

3

Puneti bateria la congelator timp de 24 de ore.

4

Scoateti bateria de la congelator si lasati-o la temperatura camerei. Stergeti urmele de umeazeala de pe punga cu ajutorul unei carpe sau puneti bateria la scoare pentru a scapa de condens.

5

Conectati laptopul la sursa de curent si incarcati bateria 100%. Goliti complet bateria si incarcati-o, din nou, 100%, repetand acest ciclu de cel putin 4 ori, pentru a vedea daca bateria functioneaza la capacitate maxima. Daca acest lucru nu se intampla, reluati intreaga operatiune, de la capat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca o baterie de laptop MacBook este folosita un timp indelungat, procesorul acesteia poate intampina dificultati in...
Laptopurile sunt bune, eficiente si perfecte pentru cei care vor sa lucreze la locul de munca pe...
Durata de viata prelungita a bateriei unui dispozitiv electronic este foarte importanta, mai ales daca acesta este...