Cum poti evita transpiratia excesiva?

Cum poti evita transpiratia excesiva?

Iata niste sfaturi despre cum poti evita transpiratia excesiva a mainilor, picioarelor si a subratului, pentru a va simti confortabil atunci cand dati mana cu cineva, cand va descaltati intr-un loc public (la sala, de pilda) sau cand purtati o bluza sau o camasa colorata:  

1

Folositi un antiperspirant

- Optati pentru un deodorant antiperspirant solid, pentru a evita trasnpiratia la subrat. Daca folositi un simplu deodorant, acesta va acoperi mirosul neplacut, insa nu va stopa transpiratia excesiva.

- Folositi un antiperspirant testat dermatologic, care desi costa mai mult, este mult mai eficient.

- Aplicati antiperspirant la subrat dimineata si seara, inainte de culcare, deoarece studiile arata ca acest lucru ajuta la prevenirea transpiratiei excesive. Daca doriti sa-l aplicati doar o data pe zi, atunci este indicat sa faceti acest lucru seara. De asemenea, incercati sa masati antiperpirantul, ca sa intre in piele.

- Aplicati antiperspirant doar pe pielea uscata, deoarece daca pielea subratului este transpirata sau uda, atunci aceasta se va irita. Asadar este indicat sa va stergeti cu un prosop sau sa folositi un uscator de par, setat pe aer rece.

- Fosositi antiperspirant si pe alte parti ale corpului, iafara de subrat. Antiperspirantele spray sunt o solutie ideala pentru picioarele transpirate si este indicat sa le aplicati nu numai pe talpi, ci si intre degete. Daca fata va este mereu transpirata, incercati sa aplicati antiperspirant pe linia parului, insa nu inainte de a testa acest lucru, in prealabil, pentru a vedea daca nu va irita pielea.

2

Purtati haine corespunzatoare

- Alegeti materiale care absorb transpiratia, cum ar fi bumbacul sau inul.

- Purtati mai multe straturi de haine. Barbatii pot opta pentru un tricou de bumbac, ce va absorbi transpiratia in exces si femeile pentru un maieu.  

- Selectati culorile potrivite. Daca purtati alb, transpiratia va fi foarte vizibila, insa daca alegeti culori inchise sau haine cu imprimeuri, nimeni nu va observa ca ati transpirat.

- Cumparati-va pantofi ce lasa pielea sa respire, cu gauri pe talpa sau facuti din piele. Vara este indicat sa purtati sandale, pentru a permite picioarelor sa respire.
Luati-va haine, pantofi si sosete de schimb, daca aveti o zi lunga la serviciu sau daca plecati in calatori, pentru a va putea schimba, daca transpirati in exces.

3

Schimbati-va stilul de viata si folositi remedii naturale

- Evitati alimentele picante, cum ar fi ardeiul iute, ceapa si usturoiul, care dau un miros neplacut transpiratiei.

- Scapati de kilogramele in plus, daca sunteti supraponderali sau obezi, deoarece acest lucru va ajuta la reducerea cantitatii de transpiratie eliminata. Cu cat aveti mai multe kilograme, cu atat transpiratia este mai excesiva, corpul nepuntandu-si regla temperatura, in mod corespunzator.

- Pastrati o igiena corporala de invidiat.

- Renuntati la bauturile ce contin cofeina, deoarece acestea maresc cantitatea de transpiratie eliminata din organism.

- Beti ceai se salvie, deoarece aceasta planta calmeaza terminatiile nervoase ce produc transpiratia in exces.

- Spalati-va mainile si picioarele cu un amestec de plante. Amestecati cantitati egale de frunze de eucalipt, scoarta de stejar, de alun, de nuc si radacina de Palma Voinicului. Fierbeti amestecul timp de 5 minute si luati-l de pe foc. Adaugati un litru de apa rece si introduceti-va mainile si picioare in acest lichid.
Folositi plante pentru combaterea transpiratiei in timpul noptii. Amestecati 3 parti de salvie si frunze de nuc, cu 2 parti de urzici si frunze de capsuni. Adaugati 250 ml de apa fierbinte peste plante si beti acest ceai inainte de culcare.

- Beti ceai de lamaita, frunze de menta sau seminte de fenicul, daca transpirati atunci cand sunteti stresati. Aceste plante va vor ajuta sa va relaxati si sa va odihniti, in timpul noptii.

- Adaugati uleiuri esentiale de trandafir, lavanda sau portocale in apa, atunci cand faceti baie, pentru a va parfuma, in mod natural corpul.

4

Cereti ajutor specializat

- Cereti sfatul medicului de familie sau al unui dermatolog, daca niciunul dintre remediile de mai sus nu ajuta la reducerea cantitatii de transpiratie. Acestia va pot prescrie o serie de medicamente.

- Daca transpiratia excesiva este pe baza nervoasa, cereti ajutorul unui psiholog.

- Apelati la operatie, ca ultima solutie.

- Informati-va cu privire la tratamentele experimentale existente.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traspiratia e un fenomen normal, in anumite situatii, cum ar fi efortul fizic, emotiile puternice, caldura excesiva...
Desi o cantitate mica de transpiratie este normala si chiar sanatoasa, daca va confruntati cu o transpiratie...
Toate femeile sunt frumoase! Frumusetea, insa, nu e bazata doar pe mostenire, ci si pe...intretinere. Anumite probleme...