Cum puteti evita microbii la birou?

Cum puteti evita microbii la birou?

Microbii se afla atat pe suprafetele atinse zi de zi, la serviciu si acasa, cat si in aerul pe care il respiram si se pot raspandi cu usurinta.

Exista unele precautii pe care le puteti lua pentru a evita microbii la birou.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

- Utilizati dezinfectant de maini si pastrati-l mereu la indemana. Este important sa faceti aceasta de mai multe ori pe zi. Folositi dezinfectant din abudenta si oferiti-l sau sugerati-le colegilor si vizitatorilor sa foloseasca la randul lor un dezinfectant. Daca observati ca cineva tuseste sau stranuta, oferiti-i dezinfectant imediat dupa aceasta.

- Stergeti-va zilnic masa de birou si alte obiecte aferente cu servetele antibacteriene. Chiar daca sunteti singurii care le folosesc, este indicat sa le stergeti, pentru a scapa de microbi. Mai mult, daca utilizati alte obiecte specifice unui birou, cum ar fi un copiator xerox, un fax, diferite telefoane, o cafetiera sau manerele de la usi, este indicat sa le stergeti si pe acestea, pentru a scapa de microbi.  
- Oferiti-le clientilor ustensile de scris, diferite de cele pe care le folositi, in mod regulat. Tineti-va ustensilele proprii pentru voi.

- Evitati sa va roadeti pixul sau sa introduceti in gura alte obiecte, cum ar fi agrafele de hartie sau benzile de cauciuc.

- Spalati-va pe maini, de mai multe ori pe zi, mai ales dupa ce ati mers la baie. Folositi apa calda si sapun. Intindeti sapunul energic, pe maini, timp de cel putin 20 de secunde, pentru a indeparta microbii.

- Stranutati/ tusiti spre cot sau spre maneca, pentru a evita infectarea mainilor si a impiedica imprastierea microbilor. Totodata maneca si cotul sunt suprafete mai mari, care absorb mai multi microbi, decat mainile.

- Stati acasa daca sunteti bolnavi. Chiar daca este important sa mergeti la serviciu, veti evita astfel imbolnavirea colegilor. Mai mult, corpul vostru se va putea recupera mai repede, daca stati acasa si va ingrijiti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata o metoda inventiva, pe care o puteti aplica daca doriti sa impartiti o bautura cu cineva,...
Gripa aviara, gripa porcina sau simpla raceala sunt doar cateva din bolile care provoaca teama persoanelor care...
Citeste prospectul medicamentului Sintosept® HQ si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Dezinfectant-detergent...