IGIENA. Cum sa faci DUS fara greseala

IGIENA. Cum sa faci DUS fara greseala

Dusul reprezinta o necesitate, o obisnuinta pentru omul modern. Intr-o societate in care totul se intampla foarte rapid, iar interactiunile umane sunt inevitabile, igiena este esentiala pentru a putea sa te integrezi. Ce trebuie sa stii e faptul ca nu e suficient doar sa te speli frecvent, ci e necesar sa ai si grija cum te speli.

Iata cinci sfaturi de care sa tii cont atunci cand te bagi sub dus, daca vrei sa mentii o igiena corporala fara cusur:

1. Schimba periodic buretele de dus. Acest obiect delicat care te relaxeaza atat de mult are si un defect: se umple relativ repede de bacterii. Medicii dermatologi recomanda folosirea unui burete de maxim 4 ori. Dupa aceasta perioada ar trebui sa il arunci sau macar sa il speli.  Mediul umed din baie favorizeaza aparitia bacteriilor care iti pot afecta pielea!

2. Clateste-te bine. Nu lasa sapun sau gel pe piele sub nicio forma! Dermatologii avertizeaza ca o clatire insuficienta poate provoca iritarea si uscarea pielii.

3. Nu exagera cu exfolierea. Exfolierea zilnica iti poate ingrasa pielea. Se va produce, astfel, un mediu propice dezvoltarii bacteriilor. Poti face exfoliere o data la 4/5 zile.

4. Depileaza-te optim. Daca tot te depilezi sub dus, fa-o cum trebuie! Inainte de a elimina parul din zona aleasa, e bine sa astepti cel putin un sfert de ora pana sa folosesti aparatul de ras. Astfel, aburii din cabina de dus vor actiona suficient pentru a-ti inmuia pielea si pentru a-ti deschide foliculii firelor de par!

5. Dintii nu se curata sub dus. Multi oameni, din lipsa de timp sau din comoditate, vor sa le faca pe toate dintr-un foc! Eronat! Nu incerca, spre exemplu, sa te si speli pe dinti sub dus! E foarte posibil sa nu faci nimic bine. S-ar putea sa uiti spuma de la gel pe piele sau sa te speli inadecvat pe dinti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pielea unui singur om gazduieste aproximativ 1,5 trilioane de microbi! Nu toti, insa, sunt periculosi pentru organism....
Dermatologii recomanda un dus zilnic care sa dureze intre 5 si 1o minute. Unii dintre noi nu...
Dusul Navy(marina, in romana) este o metoda de spalare care foloseste o cantitate mult mai mica de...