Cum sa eviti aburirea ochelarilor cand porti masca de protectie

Cum sa eviti aburirea ochelarilor cand porti masca de protectie

Purtarea mastii de protectie poate crea disconfort, mai ales persoanelor care poarta ochelari de vedere. Acestia din urma se aburesc chiar si cand afara sunt temperaturi ridicate. Pentru a evita aceasta neplacere, ai la indemana cateva metode.

De ce se aburesc ochelarii cand porti masca? Aerul cald expirat pe caile respiratorii se condenseaza la contactul cu lentilele ochelarilor. Ai, insa, posibilitatea de a combate acest proces:

- aplica masca in mod corect. Daca masca e mare, distanta dintre ea si piele permite aerului cald sa treaca cu usurinta. Preseaza, asadar, bine masca deasupra nasului;

- urca masca spre ochi. Masca trebuie sa acopere si barbia, insa, poate fi ridicata suficient de mult pe nas, astfel incat ochelarii sa stea peste masca. O data ce ai strans bine masca pe nas, iar ochelarii stau deasupra mastii, aerul cald va trece mai putin si astfel ochelarii nu s vor mai aburi.

- substante antiaburire speciale. Ai la indemana varianta spray sau gel.A plica sunstanta direct pe lentile.

- spuma de ras. Aplica spuma de ras pe lentile, apoi clateste cu apa calduta. La final, sterge lentilele cu o carpita de ochelari.

- mastile confectionate manual pot fi imbogatite cu o fanta/un buzunaras in care vei introduce o lamela flexibila, sa zicem o agrafa de par. Aceasta va functiona ca o clema ce permite fixarea mastii pe nas.

- batista de hartie. Pliaza bastista pe partea superioara a mastii. Mai exact, aplica aceasta batista dedesubtul mastii, in zona de pe nas. Hartia va abosorbi aerul cald expirat si astfel ochlearii nu se vor mai aburi.

- banda adeziva medicala. Prinde banda de masca, astfel incat aerul sa nu mai poata iesi prin partea superioara.

Citeste si: Cum se sterg zgarieturile de pe lentilele de ochelari?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

E vara, e cald, e soare si multa lumina! Probabil ti-ar prinde bine o pereche de ochelari...
La fel ca in cazul articolelor de imbracaminte, ochelarii de inot sunt creati pe marimi. De obicei,...
Rama de plastic a ochelarilor tai tocmai a cedat? Nu ai timp si bani pentru a-ti face...