Cum sa cureti ochelarii de inot

Cum sa cureti ochelarii de inot

Daca intentionezi sa te apuci de inot, nu uita sa iti achizitionezi inainte o pereche de ochelari de protectie sau ochelari pentru inot, asa cum sunt cunoscuti. Fara acestia, clorul si alte substante chimice cu care se trateaza apa din bazine ti-ar putea afecta ochii. De asemenea, respectivele substante pot fi nocive chiar si pentru ochelarii de inot. Asa ca ai face bine sa ii cureti dupa fiecare utilizare!

Cum sa cureti ochelarii de inot:

1. Clateste ochelarii in apa rece/ calduta de la robinet. Tine ochelarii sub robinet si lasa apa sa curga peste lentile. Astfel vor fi eliminate clorul si alte substante chimice care pot scurta durata de viata a ochelarilor. Evita frecarea lentilelor cu o carpa/ prosop/ degete/ orice altceva, mai ales daca sunt tratati antiaburire. Frecarea lentilelor poate deteriora stratul de protectie. Nu folosi sapun, daca ochelarii au strat antiaburire!

2. Spala ochelarii fara strat antiaburire cu sapun soft. Daca ochelarii nu au un strat special, ii poti curata cu apa si sapun bland/ sampon pentru copii. Aplica sapunul/amponul pentru copii pe un burete umed, apoi curata lentielel cu ochelarii( inclsuiv rama) cu buretele. La final, clateste bine ochelarii -in apa calda pentru a indeparta toate resturile de sapun.

3. Lasa ochelarii sa se usuce. Pune ochelarii la uscat intr-un loc deschis, dar ferit de soare. Depozitarea ochelarilor intr-o cutie cat timp sunt inca umezi poate favoriza dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor. In circa o ora ora, ochelarii vor fi complet uscati.

4. Indeparteaza excesul de murdarie cu otet. Daca ochelarii nu se curata bine doar cu apa si sapun, inmInmoaie ochelarii de inot in solutie timp de 2 ore, apoi clateste-i cu apa rece de la robinet. Lasa-i la uscat afara.

Cum sa pastrezi ochelarii de inot:

1. Evita atingerea lentilelor. Acest lucru este esential in orice moment, nu numai in timpul curatarii. Unghiile si carpele aspre pot provoca zgarieturi, iar murdaria, uleiul si reziduurile de pe degete pot deteriora stratul lentilelor.

2. Pasteaza ochelarii departe de soare. Radiatiile UV nu ameninta doar pielea si ochii, ci poate scurta si durata de viata a ochelarilor de inot. Expunerea excesiva in lumina directa a soarelui poate deteriora curelele de cauciuc; acestea vor deveni cansate si se vor rupe.

3. Tine ochelarii intr-o husa de protectie. Nu arunca niciodata ochelarii de protectie in geanta de inot. Transportul acestora intr-o husa de protectie ii va proteja de zgarieturi sau chiar de rupere.

4. Investeste in produse pentru refacerea stratului antiaburire. Stratul antiaburire se va uza cu timpul, chiar daca ai grija de ochelari. .Din fericire, exista produse care pot restabili proprietatile antiaburire:

- spray-uri. Acestea pot fi aplicate pe suprafata lentilelor pentru a imbunatati claritatea si vizibilitatea.;

- laveta cu substanta antiaburire e o alta optiune pentru a improspata ochelarii vechi.

Citeste si: Cum se curata ochelarii polarizati

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel ca in cazul articolelor de imbracaminte, ochelarii de inot sunt creati pe marimi. De obicei,...
Inotul este un sport excelent atat pentru dezvoltarea armonioasa a corpului cat si pentru sanatatea organismului. In...
Vara, soare, mare, plaja - cuvinte aflate pe buzele celor mai multi oameni in sezonul estival. Dar...