Remedii impotriva petelor maronii de pe fata

 Remedii impotriva petelor maronii de pe fata

Culoarea pielii este data de o chimicala numita melanina, care produsa in exces in anumite zone, poate duce la aparitia de pistrui sau pete maronii.

Aceste pete de pe fata, ce poarta denumirea de hiperpigmentare, pot fi cauzate de expunerea la soare, de fluctuatii hormonale sau de efectele secundare ale unor medicamente.

Iata cateva remedii impotriva petelor maronii de pe fata:

1

Gasirea cauzei:

- Informati-va cu privire la diferitele tipuri de pete maronii, cauzate de diversi factori, pentru a putea gasi un tratament adecvat.

- Aflati care este cauza petelor maronii in cazul vostru, pentru a putea urma un tratament corespunzator si pentru a face schimbarile necesare in stilul de viata, impiedicand astfel aparitia si mai multor astfel de pete. Cauzele pot fi: expunerea indelungata la soare, fara folosirea cremelor de protectie solara, urmarea unui tratament medicamentos de durata sau un istoric medical de acnee, operatii estetice sau boli de piele.

Apelati la un dermatolog pentru a obtine un diagnostic precis. Acesta va va supune unui examen dermatologic amanuntit, va analiza petele cu ajutorul unei lupe si va va pune cateva intrebari legate de stilul de viata, pentru a gasi cauza exacta a petelor. Apoi va va da un tratament corespunzator, care va impiedica aparitia altor pete.

2

Folosirea tratamentelor testate dermatologic:

Exfoliati-va manual tenul. Daca petele maronii sunt recente ( 1-2 luni), acestea sunt localizate la nivelul straturilor superioare ale pielii, putand fi indepartate prin exfolierea fetei, proces ce inlatura celulele moarte de la suprafata pielii, dezvaluind un strat nou.

Incercati un tratament cu acid, disponibil in farmacii cu sau fara prescriptie medicala. Acest tip de tratament este folosit la tratarea tuturor tipurilor de depigmentare si contine alfa hidroxi acizi, beta hidroxi acizi si retinoizi, care aplicati pe piele, inlatura stratul de celule moarte, permitand cresterea celulor noi si intinerirea pielii. 

Optati pentru o exfoliere chimica, daca tratamentele de suprafata nu dau roade. Acest tip de exfoliere indepartreaza straturile superioare ale pielii, datorita continutului concentrat de acizi amintiti anterior. Acest tip de exfoliere poate fi de 3 tipuri: la suprafata, medie sau de adancime.

Incercazi un tratament microdermoabraziv. Aceasta procedura foloseste cristale foarte fine pentru a indeparta petele maronii de pe fata, permitand unui strat nou de piele sanatoasa sa iasa la suprafata. Acest tip de tratament se face in mod obisnuit o data pe luna, timp de mai multe luni. 

Supuneti-va unui tratament cu laser, ce poarta denumirea de terapie prin Lumina Pulsata Intens, ce implica folosirea unor pulsatii de lumina ce distrug petele maronii, prin producerea de melanina.  Zonele pigmentate absorb lumina si se evapora pur si simplu, lasand in urma o crusta, ce odata vindecata, lasa loc pielii curate, fara pete. Tratamentul cu laser este foarte eficient, insa poate fi destul de costisitor si dureros.

3

Folosirea remediilor naturiste:

Aplicati zeama de citrice pe petele maronii. Citricele contin cantitati mari de vitamina C, cunoscuta sub numele de acid ascorbic, ce ajuta la indepartarea stratului superior de piele, fara a face rau tenului. 

Incercati un tratament cu vitamina E. Fiind un puternic antioxidant, vitamina E repara celulele afectate si ajuta la cresterea unora sanatoase. Puteti aplica ulei cu vitamina E peste petele maronii sau puteti consuma alimente bogate in aceasta vitamina ( alune, muguri de pin, seminte de floarea soarelui, caise uscate, etc).

Aplicati pe ten o masca de papaya. Acest fruct contine o enzima ce ajuta la exfolierea pielii, lasand loc noilor celule sa se dezvolte. Papaya este mai eficienta atunci cand este verde. Faceti o masca din fructul pasat, fara seminte. Aplicati-o pe fata si lasati-o sa actioneze timp de 10 minute, indepartand-o plin clatire cu apa calduta.

Folositi aloe vera. Aceasta planta are multe beneficii, fiind extrem de hidratanta si ajutand la tratarea arsurilor cauzate de soare si la indepartarea petelor maronii. Rupeti o bucata dintr-o planta de aloe, stroarceti pulpa si aplicati-o direct pe pete. Puteti cumpara gel de aloe vera din magazinele naturiste, insa aveti grija sa cumparati un produs cu continut 100% de aloe.

4

Prevenirea formarii altor pete maronii

Limitati-va expunerea la soare, deoarece contactul indelungat al pielii cu ultravioletele este una dintre cele mai comune cauze ale aparitiei unor astfel de pete. Daca sunteti nevoiti sa intrati in contact cu soarele puternic, folositi creme de protectie solara, chiar si iarna. Purtati o palarie si ochelari de soare si evitati statul la plaja.

Schimbati-va tratamentul medicamentos, daca se dovedeste ca acesta cauzeaza petelor maronii. Cereti sfatul medicului in acest sens.

Fiti prudenti cu tratamentele profesionale pentru piele, deoarece administrarea necorespunzatoare a acestora poate cauza hiperpigmentare. Operatiile plastice si exfolierea chimica pot lasa in urma pete maronii. Asadar, inainte de a urma orice tratament de acest gen, asigurati-va ca medicul vostru are suficienta aexperienta si ca este de incredere.

Ponturi:

- Aveti rabdare, deoarece uneori petele maronii nu dispar foarte usor. Asadar urmati tratamentul ales cu constiinciozitate, pana cand da roade.

- Hidratati-va corespunzator pentru a nu incetini reproducerea celulelor noi de piele si pentru a grabi rezultatul tratamentului de indepartare a petelor maronii.

Etichete: remedii, pete maronii, fata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traim intr-o lume destul de nesanatoasa, deoarece majoritatea oamenilor mananca multe alimente procesate si prajite, care contin...
Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...
Ai cumparat sau vrei sa cumperi pesti pentru acvariul tau? Iata cateva sfaturi care pot prevenii imbolnavirea...