Cum sa eviti INGRASAREA. 5 obiceiuri cotidiene care determina acumularea de kilograme

Cum sa eviti INGRASAREA. 5 obiceiuri cotidiene care determina acumularea de kilograme

N-ai mai mancat de mult fast-food si dulciuri? Faci sport in mod regulat si tot nu scapi de kilogramele in plus? E timpul sa te gandesti ca e ceva in neregula! S-ar putea ca anumite obiceuri zilnice sa te impiedice sa ajungi la greutatea dorita.

Iti prezentam 5 obiceiuri cotidiene la care ar trebui sa renunti daca vrei sa slabesti:

1. Dormi prea mult. Conform unui studiu recent realizat de revista PLoS One, daca dormi mai mult de 10 ore pe noapte, vei lua in greutate sistematic. In egala masura, daca ai parte de prea putin somn, corpul va produce prea mult cortizol(hormonul stresului), iar pofta de mancare va creste. Nu este de mirare ca medicii recomanda 7-9 ore de somn pe noapte!

2. Te trezesti fara sa profiti de lumina Soarelui. Deschide jaluzelele sau perdele imediat ce te trezesti! Tot cei de la PLoS One au constatat ca razele de lumina albastra de la Soare( care au cele mai scurte lungimi de unda si cea mai mare energie) stimuleaza metabolismul si te ajuta sa te inviorezi mai usor. 20 - 30 minute de lumina naturala pe zi sunt suficiente pentru a afecta indexul de masa corporala.

3. Nu iti faci patul. Poate suna ciudat, dar este adevarat. Un studiu realizat de National Sleep Foundation din SUA arata ca persoanele care isi fac patul in mod regulat, se lauda cu un somn de noapte mai odihnitor decat cei care nu strang cearsasaful in urma lor. La urma urmei, un somn sanatos duce la o greutate optima.

4. Uiti sa te cantaresti. Cercetatorii de la Universitatea Cornell au demonstrat ca un control zilnic al greutatii reprezinta o tehnica de succes impotriva ingrasarii. Cel mai bun moment pentru a te urca pe cantar e de dimineata, inainte sa mananci sau sa bei ceva. Pierzi apa peste noapte, greutatea scade, iar tu iti vei da seama cate kilograme trebuie sa elimini in urmatoarea perioada.

5. Mananci prea mult la micul dejun. Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv sustin ca ar trebui sa te rasfeti cu o masa delicioasa de dimineata. Mai exact, sa servesti un mic dejun echilibrat, care sa contina 600 de calorii din proteine slabe si carbohidrati. Un astfel de mic dejun te va ajuta, de asemenea, sa respecti mai usor o dieta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multi oameni cu job de birou se confrunta, inevitabil, cu problema cresterii in greutate. Statul in sezut...
Guma de mestecat e folosita de oameni inca din urma cu 5000 ani! Astazi, ne ajuta la...
Ingrasarea este asociata, in general, alimentatiei nesanatoase. Din nefericire, nu e singura cauza a acumularii kilogramelor. Despre...