Cum poti evita frauda pe eBay?

Cum poti evita frauda pe eBay?

Desi eBay poate fi un mijloc bun de achizitionare a unor produse la un pret foarte avantajos, de la persoane de incredere, exista insa si oameni mai putini onesti, care incearca sa pacaleasca cumparatorii.

Chiar daca puteti sa va recuperati banii, datorita sectiunii de plangeri de pe eBay este indicat sa urmati anumiti pasi, pentru a evita frauda, dupa cum urmeaza:

1

Verificati informatiile vanzatorului si cota de feedback a acestuia. Aceasta este cea mai rapida metoda, pe care o puteti aplica pe moment. Este indicat sa cumparati produse de la o persoana care are un numar ridicat de vanzari (peste 1000) si o cota de feedback peste 98%.

2

Faceti tranzactiile de cumparare prin Paypal. Acesta este un cont bancar virtual, detinut de eBay, care va permite sa trimiteti bani pe loc, persoanelor care au o adresa de e-mail, precum si sa transferati bani din contul vostru bancar sau sa primiti bani in acest cont. Paypal ajuta la evitarea fraudei pe eBay, deoarece implica multa birocratie. Pentru o siguranta mai sporita este indicat sa platiti cu cardul, via Paypal.  

3

Nu apelati niciodata la transferuri bancare, deoarece acestea vizeaza tranzactii intre prieteni de incredere si rude, in caz de urgenta. Odata ce ati trimis banii, va fi extrem de dificil, daca nu imposibil, sa ii recuperati, deoarece vor fi incasati cu o chitanta. Asadar daca un vanzator de pe eBay va cere sa-i trimiteti banii astefl, ar trebui sa va puneti semne de intrebare cu privire la integritatea acestuia.

4

Daca un produs pare prea frumos sa fie adevarat, inseamna ca are o calitate indoielnica. Daca gasiti uneori produse la preturi foarte convenabile, online, sa nu va asteptati sa aiba o calitate exceptionala. Folositi-va de ratiune, atunci cand optati pentru cumpararea unui produs de pe eBay.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ebay reprezinta unul dintre cele mai mari site-uri de comert online din lume. Pentru a putea sa...
Multe persoane evita sa comande produse online, de pe diverse siteuri cum ar fi eBay, deoarece exista...
EBay este un site de pe care puteti cumpara lucruri ieftine, deoarece multe persoane liciteaza si vand...