Cum puteti sterge Adware (reclamele afisate) din Windows XP?

Cum puteti sterge Adware (reclamele afisate) din Windows XP?

Adware (reclamele afisate) fac mereu  parte din experienta unui utilizator de Internet si pot fi foarte enervante, deoarece intrerup navigarea si pot incetini functionarea computerului.

Aceste reclame pot lua forma unor anunturi din partea de sus a paginii, care apar pe site-uri sau a unor pop-ups, ce intrerup, in mod iritant, navigarea pe Internet si nu sunt doar enervante, ci pot fi si daunatoare computerelor, deoarece unele contin spyware(un software care se poate instala singur sau se poate executa pe computer fara a va notifica, a va cere aprobarea sau un control adecvat), ce se infiltreaza in computere si incearca sa ia informatiile gasite.

De exemplu, daca exista in computer date despre cardurile bancare personale, aceste software-uri pot sa va fure informatii si implicit identitatea.

Iata cum puteti sterge reclamele afisate, daca sunteti utilizatori Windows XP:

- Lucruri necesare. Pentru a sterge aceste reclame, aveti nevoie de un program anti-adware sau anti-spyware, precum si de un antivirus, eficiente si cunoscute, pe care le puteti procura de la magazinele de specialitate sau le puteti descarca gratuit de pe Internet.

- Scapati de programele periculoase din calculator. Accesati Control Panel si selectati Add or Remove Programs. Va aparea o lista cu programele din computer. Este indicat sa le stergeti pe cele ale caror denumire nu va este familiara, deoarece acestea ar putea fi adware sau spyware.

- Stergeti cookies si alte fisiere necunoscute, deoarece acestea sunt locurile ideale care pot ascunde adware. Puteti face aceasta deschizand browserul de Internet, accesand bara de unelte, care va va permite sa stergeti aceste fisiere. Daca utilizati Internet Explorer, accesati Tools si selectati Delete Browsing History. Bifati „Delete Temporary Files” si “Delete Cookies”, pentru a include acest proces atunci cand stergeti istoricul paginilor accesate.

- Instalati-va in computer programele anti-adware si anti-spyware, odata ce v-ati hotarat cu privire la firma producatoare. Unele dintre aceste programe ofera si servicii aditionale, care va vor fi utile, daca nu v-ati facut curatenie in hard drive.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai observat ca laptopul sau PC-ul functioneaza mai greoi, inseamna ca probabil trebuie sa “cureti” calculatorul...
5G reprezinta generatia a cincea de tehnologie retele celulare fara fir, fiind succesoarea tehnologiei 4G. UIT IMT-2020...
Majoritatea oamenilor utilizeaza internetul. Daca citesti acest articol, esti unul dintre ei. Chiar daca te gasesti online...