Cum sa cureti calculatorul? (Windows XP)

Cum sa cureti calculatorul? (Windows XP)

Daca ai observat ca laptopul sau PC-ul functioneaza mai greoi, inseamna ca probabil trebuie sa  “cureti” calculatorul (nu fizic, desi ajuta si acest lucru). Este vorba doar de cateva actiuni pe care le poti face singur, fara a descarca nimic de pe internet, doar cu ajutorul uneltelor WINDOWS XP.

Iata cum sa procedezi ca sa cureti calculatorul:

1

Inainte de orice, nu uita sa faci un back up, pentru a nu pierde fisiere importante din greseala. Click pe Start/All programs/Accessories/System tools/Backup.

2

Dupa ce v-ati asigurat, ar fi bine sa stergeti/dezinstalati acele programe pe care, din diferite motive, nu le mai folositi. Click pe Start/Control panel/Programs, unde gasiti lista cu toate programele instalate. Selectatile pe cele de care nu mai aveti nevoie si scapati de ele cu click drepta. NOTA: Unele programe pot fi sterse, alte trebuie dezinstalate. Dupa indepartarea unui program, de obicei e nevoie de un restart.

3

Dupa acest proces, trebuie sa eliberati cat mai mult spatiu. Pentru asta, trebuie sa folositi cleanup tool. Click pe Start/Accessories/System tools/Disk cleanup.

4

Din cand in cand (1-2 luni), calculatorul tau are nevoie de o defragmentare. Deschide My Computer/click dreapta pe hard disk-ul dorit/ click Properties/click pe tab-ul Tools/selectati Defragment now/click Defragment.

5

O alta actiune care ajuta la marirea vitezei PC-ului este eliminarea programelor care pornesc singure odata cu deschiderea calculatorului. Click Start/Run/ tasteaza “”misconfig” apoi Enter, click pe tab-ul Startup, de unde poti elimina orice program de care nu ai nevoie la deschiderea calculatorului.

Dupa acesti pasi ar trebui sa observi o imbunatatire semnificativa a vitezei de rulare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice hard necesita a fi partitionat. Partitionarea se poate face pe o singura partitie care sa cuprinda...
Laptopurile sunt din ce in ce mai populare, deoarece nu sunt doar portabile, ci au ajuns sa...
Adware (reclamele afisate) fac mereu parte din experienta unui utilizator de Internet si pot fi foarte enervante,...