Cum schimbi numele retelei wireless?

Cum schimbi numele retelei wireless?

Retelele de internet wireless au devenit din ce in ce mai populare, in ultimii ani.

Atunci cand o astfel de retea este instalata, primeste un nume prestabilit (SSID), care este plictisitor, greu de retinut si usor de ghicit de catre hackeri, deoarece adesea coincide cu numele companiei producatoare a routerului("Cisco", "Belkin", etc).

Pentru a evita astfel de probleme este indicat sa schimbati numele retelei wireless, pentru a o personaliza si a o securiza, in acelasi timp. Iata cateva sfaturi in acest sens:

Verificati conexiunea. Porniti routerul, conectati-l la Internet si conectati computerul la unul din porturile Ethernet. Puteti schimba numele via wireless, insa veti pierde conexiunea la router, odata numele schimbat.

Deschideti o pagina web cu ajutorul browserului. Introduceti adresa de IP in bara de adrese. Aceasta difera in functie de firma producatoare si o puteti gasi in manualul de utilizare a routerului. In lipsa acestuia puteti cauta adresa IP pe internet, in functie de modelul routerului. Iata cateva adrese IP comune:

- Qwest (AKA CenturyLink), DLink, Netgear, Trendnet, Senao: 192.168.0.1
- Linksys, 3Com, Asus, Dell, US Robotics: 192.168.1.1
- Belkin, Microsoft, and SMC: 192.168.2.1
- Apple: 10.0.1.1

Folositi software-ul routerului, pentru a schimba configurarile, fara a folosi interfata web. S-ar putea sa trebuiasca sa introduceti totusi un nume de utilizator si o parola.

Logati-va la router, introducand numele de utilizator si parola. Nu toate routerele necesita acest pas.

Parola routerului se afla in manualul de utilizare al acetsuia si este in general “admin”. Lasati liber campul corespunzator numelui de utilizator.

Mergeti la pagina de setari wireless (wireless settings). Cand aceasta se deschide cautati butonul numit “Wireless,” “Wireless Settings,” “Wireless Setup” sau ceva asemanator. Aceasta pagina va contine o varietate de setari diferite, ce poate purta un nume prestabilit precum "dlink," "linksys," "myquest23456’ sau un altul la fel de plictisitor.

Cautati campul SSDI. Acesta poate purta denumirea de labeled "Network Name," "Wireless Network Name," "Router Name" sau o alta asemanatoare.

Introduceti un nume nou pentru reteaua wireless. Acesta ar trebui sa fie unul interesant, dar nu prea personal. Cei din apropiere care cauta o retea wireless vor putea vedea acest nume.

Salvati noul nume, dand click pe "Apply," "Save Settings," "Save” sau pe ce este afisat de catre ecranul de configurare, pentru a finaliza procesul si a salva schimbarile.

Inchideti fereastra browserului. Daca ati salvat vechiul nume al routerului in anumite aparate, va trebui sa le scanati din nou si sa va conectati cu noul nume, reintroducand parola.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca te-ai decis in sfarsit sa-ti instalezi acasa un router wireless, nu te ingrijora, procesul de conectare...
Instalarea unei legaturi de internet Wi-Fi va permite sa va conectati la mai multe computere din zona,...
Retelele de internet wireless sunt extrem de utile, insa lasate neparolate atrag dupa sine o serie de...