Vrei sa devii sofer? Afla ce boli iti stau in cale

Vrei sa devii sofer? Afla ce boli iti stau in cale

Vrei sa devii sofer? Nu e suficient sa cunosti Codul Rutier! E necesar sa fii si sanatos. Exista o serie de boli care interzic conducerea autoturismelor. Mai mult, unele dintre aceste afectiuni te impiedica sa mai urci la volan chiar daca esti un sofer cu experienta.

Boli care interzic conducerea autoturismelor:

- boli de vedere. Daca suferi de o astfel de afectiune, poti perciclita viata ta si a celorlalti participanti la trafic, daca conduci pe drumuri publice. Daca nu reusesti sa mai apreciezi corect distantele, daca nu mai vezicum trebuie la distanta, daca nu mai distingi culorile sau nu te mai descurci pe timp de noapte pe sosele, e cazul sa predai permisul la politie. Sa nu crezi ca poti pacali sistemul! Vei fi depistat, deoarece medicul de familie are obligativitatea sa precizeze in dosar de ce afectiuni suferi. Probabil, nu se va incurca sa le omita, deoarece amenzile sunt foarte mari pentru astfel de nereguli.

- boli cardiovasculare, neurologice, renale, diabet, afectiunile care necesita tratament pe baza de sedative – persoanele care sufera de una sau mai multe dintre aceste afectiuni nu au voie sa sofeze, daca bolile respective sunt in stare avansata;

Cum functioneaza controalele periodice pentru identificarea posibilelor afectiuni:

- medicul de afamilie e obligat prin lege sa te trimita, periodic, la diverse consulatii de specialitate;

- dupa ce ai primit biletul de trimitere la consultatie de specialitate, ai la dispozitie 3 zile penntru a te prezinta la cabinetul medical.

- medicii specialisti trebuie sa raporteze in 24 ore Politiei rezultatul examinarii: apt sau nu pentru condus.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Taxa de pod de la Fetesti trebuie platita, indiferent de motivul trecerii tale cu autoturismul prin acea...
Ridicarea permisului auto sau a placutelor de inmatriculare a devenit o aventura pentru bucuresteni si ilfoveni. Cozi...