Cum sa cumperi o casa cu...1 euro! Ce conditii trebuie sa indeplinesti

Cum sa cumperi o casa cu...1 euro! Ce conditii trebuie sa indeplinesti

Ai vrea sa cumperi o casa cu numai 1 euro? Probabil, ti se pare o gluma proasta, insa nu e deloc asa. Exista un oras din Europa in care se intampla minunea: sute de case sunt vandute la pretul de 1 euro.

Cum sa cumperi o casa  cu 1 euro. Exista o conditie importanta!

- Ollolai e orasul din Italia, Sardinia centrala unde o casa se vinde cu un singur euro.

- casele se afla intr-o stare deplorabila, iar cei care le cumpara sunt obligati sa le renoveze in maximum 3 ani. Costurile ar putea ajunge la circa 25 000 dolari/locuinta.

Cum s-a ajuns in aceasta situatie:

- populatia a scazut, in ultimii 50 ani, de la 2250 locuitori la 1300, iar casele au ramas ale nimanui.

- primaria a luat legatura cu proprietarii caselor parasite, cerandu-le sa le cedeze autoritatilor locale. Dupa ce a obtinut aprobarile, primarul a dat un decret special si a scos casele la vanzare in 2017.

- pana acum s-au vandut 3 case, insa primarul din Ollolai, Vito Casula, a anuntat ca are de solutionat 100 cereri de cumparare, venite din diverse zone ale lumii, precum Australia sau Rusia.

Fosta capitala a Barbagiei, Ollolai este una dintre zonele Sardiniei unde traditiile si arhitectura s-au pastrat aproape in totalitate. Locuintele sunt construite din granit tipic Sardiniei, exploatat de pe crestele muntilor. Ciobanii din zona inca fac branza de oaie Casu Fiore Sardo, pentru care zona este recunoscuta, iar mestesugarii nu au renuntat la impletirea cosurilor. Prin acest proiect, autoritatile spera ca zona sa se repopuleze, iar economia din Ollolai sa fie, astfel, resuscitata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Concediu sabatic sau an sabatic. Cu siguranta, ai auzit macar o data in viata despre acest concept....
Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 este programul prin care iti poti inlocui echipamentele electrocasnice vechi cu unele...