Vrei o casa aproape gratis? In aceste orase gasesti asa ceva!

Vrei o casa aproape gratis? In aceste orase gasesti asa ceva!

Unii oameni viseaza sa aiba o casa confortabila, mica. Altii ar vrea sa traiasca intr-un conac langa mare, daca se poate. In zilele noastre, nu mai e atat de greu sa-ti indeplinesti visul, deoarece unele locuinte se vand pentru doar 4-5 lei, in timp ce altele sunt oferite gratuit!

In ciuda faptului ca preturile din zona imobiliara sunt foarte mari, exista ceva alternative, potrivite mai ales daca nu dispui de multi bani. In acest sens, iti dam o mana de ajutor. Iata cateva locuri din lume unde poti cumpara o casa cu 5 lei sau chiar o poti primi gratis!

Sambuca, Italia. Italia a declansat o moda a caselor vechi vandute cu doar 1 dolar(4-5 lei). Aceste locuinte sunt situate in diferite sate din diferite regiuni ale tarii prea putin populate. O multime de tineri din intreaga lume au fost si sunt interesati de aceste oferte incredibile! Sambuca, spre exemplu, este unul dintre numeroasele sate italiene unde exista inca locuinte care costa doar 1 dolar. Exista, evident, anumite conditii. Ai obligatia sa investesti in renovarea locuintei 15 000 dolari in maximum 3 ani.

sambuca

Roubaix, Franta. Acest micut oras este situat in nordul Frantei, aproape de Belgia. E stabil din punct de vedere economic si se dezvolta rapid. Autoritatile locale doresc ca orasul sa fie cat mai populat si cat mai atracti. De aceea, in Roubaix poti cumpara o mica locuinta pentru doar 4-5 lei. Daca intri in program, ai obligatia contractuala sa locuiesti minimum 5 ani in respectiva casa si sa o renovezi la standarde.

roubaix

Tokyo, Japonia. Chiar si o tara cu probleme de suprapopulare cum e Japonia poate avea multe case goale! In Tokyo, poti primi o casa aproape gratuit sau chiar gratuit! Explicatia? Japonezii cred intr-o veche superstitie care spune ca intr-o casa unde s-a intamplat o nenorocire(crima, incendiu etc) ramane blestemul! In aceasta situatie, localnicii fac orice sa scape de casa cu probleme. S-a creat chiar si o piata online destinata vanzarii caselor abandonate, numita Akiya. Pe aceasta platforma, poti deveni proprietar de casa la un pret derizoriu sau chiar in mod gratuit.

tokyo

Okutama, Japonia. Daca adori linistea in mijlocul naturii. Exista optiunea Okutama, tot in Japonia. Autoritatile locale au observat interesul in randul tinerilor pentru acest loc indepartat si au creat un program special pentru a-l face mai popular. Exista, evident cerinte speciale pentru cumparatori. Trebuie sa ai varsta de maximum 43 ani pentru a te inscrie in program. Si la fe de important: contractul te obliga sa locuiesti 22 ani in noua ta casa!

okutama

Buffalo, SUA. Autoritatile acestui oras ofera proprietati pentru doar 1 dolar! Programul se numeste Urban Homestead. E nevoie sa obtii cetatenia americana, sa locuiesti in noua ta casa cel putin 3 ani si sa investesti in renovarea locuintei.

buffalo

Detroit, SUA. Orasul natal al lui Eminem se afla in stagnare economica de mult timp din cauza somajului, a criminalitatii etc. Locuitorii si-au pierdut speranta ca orasul va renaste, asa ca incearca sa isi vanda proprietatile pe bani putini si sa se mute in alte zone ale SUA. Problema este ca nimeni nu are nevoie de aceste case, cu exceptia persoanelor fara adapost…

detroit

Liverpool, Anglia. Problema locuintelor nelocuite exista si in Marea Britanie. In ciuda dezvoltarii rapide a tarii, tot mai multi locuitori se muta in Londra pentru a-si construi carierele.

Potrivit statisticilor, in Marea Britanie, 200 000 case au fost goale timp de cel putin 6 luni. Cele mai multe dintre aceste case au fost abandonate de clasa muncitoare in anii de somaj (70, 80 si 90). Guvernul incearca sa-i determine pe oameni sa se mute la periferia orasului Liverpool, oferindu-le locuinte abandonate pentru doar o lira sterlina!

Cu toate acestea, regulile pentru achizitionarea proprietatii sunt stricte. Daca doresti o astfel de casa, trebuie sa fie prima ta proprietate cumparata! De asemenea, trebuie sa fii rezident si sa locuiesti in casa respectiva minimum 5 ani. In mod logic, esti obligat sa renovezi locuinta conform standardelor orasului.

liverpool

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oricine vrea sa ramana cu amintiri placute din vacanta de vis! Si cum sa faci asta mai...
Se pot scrie carti despre modul in care supereroii precum Robinson Crusoe sau Rambo(ca sa dam 2...