Cum sa te recuperezi dupa masa de Revelion

Cum sa te recuperezi dupa masa de Revelion

Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu numai produc o multime de neplaceri romanilor. Balonare, greata, oboseala, stare generala de rau? Daca si tu te simti astfel, e cazul sa incepi programul de recupeare. Nu e ceva iesit din comun! Iti trebuie doar putina atentie si evident vointa.

Cum sa te recuperezi dupa masa de Revelion:

1. Evita sa consumi resturile alimentare. Daca masa a fost prea plina,cu sgiuranta a ramas multa mancare. Iti recomandam sa eviti rasfatul cu alimentele ramase de la masa de Revelion. Nu trebuie sa le arunci! Le poti foarte bine congela! Cam orice merge la congelator, de la carnea gatita frumos, pana la deserturile delicioase. De asemenea, daca nu vrei a congelezi mancarea , o poti reprepara pentru animalele din curte(caine, pisisca). De ce te sfatuim toate acestea? Simplu. Pentru ca dupa mesele copioase de Craciun si mai ales de Revelion, stomacul are nevoie de odihna. Mananca, asadar, putin pentru macar 2-3 zile din Noul An.

2. Bea multa apa. Apa e ca un pansament dupa excesul de alimente si alcool. Stii deja ca minimul de consum zolnic ar trebui sa fie de 2 litri. Poti sa te hidratezi si cu ceaiuri neindulcite, nu doar cu apa. COnsuma ceaiuri pe baza de plante, cu lamaie, ghimbir sau menta. Ajuta la digestie. Evita apa minerala. Poate contribui la balonare! Iar dupa aceste zile de festin, stomacul si intestinele tale numai de asta nu au nevoie!

3. Consuma anumite condimente. Chimenul, turmericul, ghimbirul, scortisoara si oregano te ajuta dupa mesele copioase din aceata perioada. Ele sunt ntibacteriene si ajuta digestia prin incalzirea corpului. Semintele de Chia, bogate in acizi grasi omega-3, sunt, de asemenea, potrivite pentru ameliorarea problemelor digestive.

4. Mananca anumite legume. Legumele verzi sunt pline de vitamine, minerale si antioxidanti , adica elementele de care ai nevoie pentru a compensa consumul atat de mare de carbohidrati si grasimi intr-un timp foarte scurt. Mai mult, cand sunt consumate impreuna cu o cantitate mica de alimente cu continut de amidon, legumele verzi diminueaza la jumatate indicele glicemic din farfurie, reducand simtititor stocarea grasimilor.

5. Fa miscare. NU trebuie sa alergi prin parc cu burta plina. Plimbarile linistite si scurte sunt excelente dupa agresiunea alimentara la adresa stomacului. Poti , de asemenea, sa faci si in casa cateva exercitii simple precum genuflexiuni sau flotari. Te ajuta sa treci mai usor peste excesele alimentare.

6. Odihneste-te. Stresul din perioada sarbatorilor de iarna, cand ai grija ca totul a fie perfect organizat, se acumuleaza si te poate dobori. Asadar, dupa sarbatori, ofera organismului odihna de care are nevoie. Dormi noaptea macar 7 ore, iar ziua incearca sa te relaxezi cat mai mult. Altfel spus, profita de timpul liber si incarca-ti bateriile!

Citeste si: Cum sa te dregi dupa BETIE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Relaxarea şi reabilitarea reprezintă o parte esenţială a unei strategii eficiente de ȋmbunătăţire a recuperării după sport....
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...