Cum sa te feresti de tepe pe site-urile de vanzare/cumparare

Cum sa te feresti de tepe pe site-urile de vanzare/cumparare

Tepele din mediul online inca exista! Cand vrei sa cumperi/vinzi un produs pe un site de vanzare/cumparare trebuie sa fii atent/a, deoarece inca poti fi pacalit/a. Iata cum sa te feresti de tepe pe site-urile de profil.

Cum sa te feresti de tepe pe site-urile de vanzare/cumparare:

- alege o platforma cunoscuta, populara, care primeste un feedback bun din partea utilizatorilor(exemple: olx, publi24, lajumate)

- fereste-te de conturi noi. Vanzatorii de incredere au conturi cu vechime, iar seriozitatea lor e notata, de cele mai multe ori, de catre ceilalti utilizatori;

- cauta optiuni cu livrarea verificata. Multi tepari selecteaza aceasta optiune atunci cand posteaza anuntul, dar, cand le ceri sa faca acest lucru, iti transmit ca nu trimit decat cu Posta Romana. E clar ca vorbim despre o teapa, asa ca refuza oferta!

- alege doar produse cu poze reale. Teparii obisnuiesc sa puna poze care nu le apartin. Verifica fotografiile pe internet, folosind site-urie precum tineye.com. Aici, vei uploada fotografia cu pricina si vei vedea daca a mai fost postata si pe alte site-uri.

- fereste-te de preturile prea mici. Un utilizator nou, un produs d calitate si un pret mediocru….Elemente care iti arata destul de clar ca la mijloc e o pacaleala. In plus, teparii nu ofera garantie sau posibilitatea de a returna produsul, ar fi bine sa renunti.

- invata sa citesti conturile false. Un utilizator cu cont fals vinde cate-n luna si stele. Pe langa niste adidasi faini, s-ar putea sa mai gasesti si o casa de vanzare. Nu prea se pupa ofertele, deci, e cel mai probabil, o teapa.

Ce trebuie sa faci daca ai fost pacalit pe site-urile de vanzare/cumparare? In cazul nefericit in care ti-ai luat teapa, acceseaza imediat politiaromana.ro si fa o plangere. In maximum 48 ore, cazul tau va fi preluat si se va incepe o ancheta.

Citeste si: Cum poti evita produsele contrafacute pe eBay?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tractorul este un utilaj destinat lucrarilor agricole, deci nu ar avea ce sa caute pe drumurile publice....
Romanii dau incet si sigur carnea de porc pe cea de pasare! Cel putin asta reiese din...