Folosite in loc de capere, boabele de porumb pot fi folosite fierte si puse in borcane impreuna cu apa si sare, dar se pot si mura impreuna cu otet si mirodenii.
Ingrediente:
- boabe de proum,
- sare,
- otet,
- boabe de piper
- 2-3 cuisoare
- frunze de tarhon.
Mod de preparare:
Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte, culesi in august.
Se pun boabele intr-o oala cu apa clocotita si sare si dupa ce au fiert putin se scurg si se pun in apa rece.
Separat se fierbe otet potrivit de tare, se pune sare in proportie de 50 g la 1 litru de otet, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare si cateva frunze de tarhon.
Se pun boabele intr-un borcan mic, se toarna deasupra otetul cu mirodeniile si se leaga cu hartie pergament.
Boabele de porumb murat se pastreaza la rece si se pot consuma dupa o luna de la conservare.